
Jemná šunková nátierka
Tri roky mladosti na Lanfranconi som vychutnával rôzne nátierky mjr. Hrču...

Pohánkové crumble s blumami bez lepku
Rozmýšľate čo na raňajky? A bez lepku? Máme pre vás tip. Pripravte si pohánkové crumble s blumami a vlašskými orechami podľa nášho receptu....

Hrnčekový pohánkovo-mandľový chlebík s hruškami bez lepku
Jesenná sezóna nám ponúka samé chutné a zdravé produkty prírody. Orechy, mak, tekvice, hrušky či jablká. Práve taký je náš dnešný recept....

Vajcia nakladané v octe
Tento recept bol uverejnený v časopise Život pred vyše 30 rokmi. Vyskúšala som a zachutil nám....

Affogato s kávovou penou
Granita: Simple sirup (cukor a voda v pomere 1:1 – 13 g cukru a 13 g vody) rozmiešame a...

Quiche s morskými plodmi
Cesto: Múku vymiešame so soľou, vajcom a maslom. Do hotového cesta pridáme kypriaci prášok a vložíme...

Americké palacinky s javorovým sirupom bez lepku
Palacinky azda chutia každému, hlavne našim najmenším....

Baszomti Lazaňát
Ide o prudko dekadentné lasagne s vrstvami z hnedej ryže, tempehu a domácich paradajok.

Pečený bochník so špargľovo-parmezánovou plnkou
Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá, ľahko stráviteľná,...

Jablečná pěna
Jablka seřízneme, vydlabeme, zbavíme jadřinců a vydlabanou část dáme do kastrůlku, zasypeme cukrem a...

Tekvicové mafinky
Tekvica patrí k najuniverzálnejším plodinám. Vieme z nej pripraviť slané, ale aj sladké jedlá, chuťovo zaujímavé, zdravé, ľahké a...

Mafiny s paradajkami a so slaninkou
Koláčik do dlane, na studeno i na teplo. A stovky variácií. Vždy iné cesto,...

Bezlepkový jahodový chlebíček
Bezlepkový jahodový chlebíček môžeme bez pochýb zaradiť medzi jednoduché a rýchle recepty, ktoré zvládne skutočne každý a nebude pri tom potrebovať ani žiadne špeciálne kuchynské náradie....

Hubovo-slaninové košíčky
Všetky suroviny na cesto zmiešame, dáme na 30 minút do chladničky odležať. Na panvici opečieme slaninu, ...

Domáce piškóty s maracujovým jogurtovým krémom
Zo žĺtkov, z cukru, vanilkového cukru a zo soli vyšľaháme hustú penu. V druhej miske...

Zapečená anglická slanina se sýrem a smetanou
4 malé zapékací mističky vyložíme plátky slaniny. Do každé dáme 4 plátky. Smetanu, vejce, ...

„Tuhé" mäsité gule
Mäso, korenie, soľ a vajcia zmiešame a dobre premiesime. Zmes zahustíme trochou strúhanky a...

Tapas s nakladanou paprikou
Manchego je syr vyrábaný v španielskej oblasti La Mancha z mlieka oviec plemena Manchega. Zreje od...

Kurací 3 boj
Suroviny na marinády si zmiešame kazdu zvlast . Kuracie stehná umyjeme a namočíme v marinádE...

Nepečený dezert - variácia na krémeš
Výborný nepečený dezert, ktorý chutí naozaj každému, rýchlo pripravený a ešte rýchlejšie zjedený.

Haute couture toast
Z toastu si vykrojíme vykrajovačkou koliesko, to opečieme v rúre či hriankovači, a pozdĺžne rozkrojíme napoly...

Katalánske toasty
Drsnejšiu stranu celozrnného alebo pšeničného rožteka potrieme cesnakom a „strúhame“ na ňom rajčinu dovtedy, kým sa...

Pečené müsli tyčinky
Všetky suroviny spolu zmiešame. Hmota sa bude trochu lepiť, ja som miešala rukou.

Hruškovo-orechové mafiny bez lepku
Ešte stále máme sezónu orechov a jesenného ovocia a my sme si dnes z toho množstva druhov vybrali kombináciu vlašských orechov a hrušiek....

Banánový chlebík s arašidmi
Na stole mi stáli štyri prezreté banány, tak som siahol po netradičnej kombinácii arašidov a banánov....

Ryžový srnčí chrbát
Letná večera alebo pohostenie pre deti aj dospelých môže mať aj iný charakter ako koláč....

Mrkvové poháry s čokoládou
Mrkve očistíme a dáme do robotu, rozmixujeme a přidáme citronovou šťávu, smetanu, cukr...