Zemiakový koláčik s hubovou praženicou
René Hanzlík
šéfkuchár hotela Best Western plus Belassi v Bojniciach, 25. mája 2016
šéfkuchár hotela Best Western plus Belassi v Bojniciach, 25. mája 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
600 g |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
100 ml |
|
2 PL + na vymastenie formy |
|
1 ČL |
|
podľa potreby (na zahustenie) |
|
|
|
|
|
(petržlenová vňať, rozmarín, tymian) |
|
Cesto: | |
300 g (najlepšie deň vopred) |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme rozšľahané vajce, soľ, múku a vypracujeme polotuhé cesto. Dáme do chladničky.
- 2
Cibuľu urestujeme na masle, pridáme očistené huby, rascu, soľ, korenie. Dusíme, kým sa neodparí všetka voda. Pridáme bylinky, vajcia, urobíme jemnú praženicu. Odstavíme. Zjemníme smotanou, podľa potreby pridáme strúhanku.
- 3
Cesto rozvaľkáme a podľa formičky vyrežeme kruhy, dva na každú porciu. Vymastíme formu alebo formičky, jeden kus cesta dáme na dno, prstami vytiahneme okraj. Naplníme zmesou do 2/3, navrch položíme druhý kus cesta, jemne pritlačíme kraje a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri 170 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu