Zemiakový koláčik s hubovou praženicou

René Hanzlík
šéfkuchár hotela Best Western plus Belassi v Bojniciach, 25. mája 2016
Zemiakový koláčik s hubovou praženicou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
25-30 minút
na 170 °C

Suroviny

600 g
4 ks
2 ks
100 ml
2 PL + na vymastenie formy
1 ČL
podľa potreby (na zahustenie)
 (petržlenová vňať, rozmarín, tymian)
Cesto:
300 g (najlepšie deň vopred)
100 g
1 ks
1 ČL




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme rozšľahané vajce, soľ, múku a vypracujeme polotuhé cesto. Dáme do chladničky.

  2. 2

    Cibuľu urestujeme na masle, pridáme očistené huby, rascu, soľ, korenie. Dusíme, kým sa neodparí všetka voda. Pridáme bylinky, vajcia, urobíme jemnú praženicu. Odstavíme. Zjemníme smotanou, podľa potreby pridáme strúhanku.

  3. 3

    Cesto rozvaľkáme a podľa formičky vyrežeme kruhy, dva na každú porciu. Vymastíme formu alebo formičky, jeden kus cesta dáme na dno, prstami vytiahneme okraj. Naplníme zmesou do 2/3, navrch položíme druhý kus cesta, jemne pritlačíme kraje a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri 170 °C.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Bolo by to pre mňa dokonalé, len nechápem to zjemnenie smotanou, následné zahustenie strúhankou a potom ako dôsledok asi vytečená tekutina pod koláčikom:-( nebolo by jednoduchšie tam smotanu a strúhanku vynechať?:-) 4*
maska10
Ja byvam blizko Bojnic,ja to cez vikend pojdem okostovat.Obrazok je lakavy a verim ze to bude dobre ak nie vyborne .
jamarlen
z húb a zemiakového cesta robievame v rúre pečené placky, no takéto servírovanie jedlo dozaista povýši na kráľovskú delikatesu,/ aj bez vajec/.
evanaaa
Zemiakové cesto plnené hubovou plnkou - nie zlá kombinácia, ale súhlasím s @kukulienka71 , tá smotana a potom strúhanka ( navzájom si odporujú) tam byť nemusí, nie je čo zjemňovať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia