Ringloty na slivkovom pive

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 7. júla 2016
Ringloty na slivkovom pive
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
45 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
500 ml
150 g
150 ml
 na zdobenie




Postup

  1. 1

    Pivo s cukrom varíme na miernom ohni, až kým nezískame sirupovú konzistenciu. Ringloty nakrájame na mesiačiky.

  2. 2

    Nakrájané ringloty zalejeme sirupom a podávame teplé s kopčekom vanilkovej zmrzliny a dozdobíme mätou.

  3. 3

    Tip kuchára: Do sirupu môžeme pridať badián, celú škoricu, prípadne sladké drievko.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia