Závin s klobásovou plnkou na vínovej omácke
Pavol Šebest
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 16. novembra 2014
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 16. novembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
Vhodné k ľahkému červenému vínu.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
45 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Mleté mäso okoreníme, osolíme, pridáme rascu, cesnak, bielok a nadrobno nakrájanú cibuľu. Masu dôkladne premiešame.
- 2
Lístkové cesto rozvaľkáme, posypeme strúhankou, rozložíme na ňu mäsovú zmes a zrolujeme. Vrch potrieme žĺtkom, popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 170°C 25 minút.
- 3
Maslovo–vínová omáčka: Nakrájanú cibuľu urestujeme na masle do sklovita, podlejeme vínom a varíme asi 7 minút. Zjemníme smotanou a zredukujeme. Podávame s duseným ružičkovým kelom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu