Závin s klobásovou plnkou na vínovej omácke

Pavol Šebest
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 16. novembra 2014
Závin s klobásovou plnkou na vínovej omácke
Foto: Ľuboš Pilc

Vhodné k ľahkému červenému vínu.

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

400 g
2 g
2 g
2 g
1 g
350 g
50 g
100 g
300 g
100 g
50 g
200 ml
1 g
3 g
250 g




Postup

  1. 1

    Mleté mäso okoreníme, osolíme, pridáme rascu, cesnak, bielok a nadrobno nakrájanú cibuľu. Masu dôkladne premiešame.

  2. 2

    Lístkové cesto rozvaľkáme, posypeme strúhankou, rozložíme na ňu mäsovú zmes a zrolujeme. Vrch potrieme žĺtkom, popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 170°C 25 minút.

  3. 3

    Maslovo–vínová omáčka: Nakrájanú cibuľu urestujeme na masle do sklovita, podlejeme vínom a varíme asi 7 minút. Zjemníme smotanou a zredukujeme. Podávame s duseným ružičkovým kelom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia