Bezlepkové crumble
Bezlepkové crumble

Pohánkové crumble s blumami bez lepku

novalim - fotkanovalim, 22. novembra 2022. Komerčný recept.
Pohánkové crumble s blumami bez lepku
Foto: novalim

Rozmýšľate čo na raňajky? A bez lepku? Máme pre vás tip. Pripravte si pohánkové crumble s blumami a vlašskými orechami podľa nášho receptu. Zobraziť celý popisRozmýšľate čo na raňajky? A bez lepku? Máme pre vás tip. Pripravte si pohánkové crumble s blumami a vlašskými orechami podľa nášho receptu. Šťavnaté blumy, nasekané vlašské orechy a chrumkavá krusta na povrchu vám spraví náladu na celý deň. Tento recept je vskutku neodolateľný a ako dezertom ním ohúrite aj priateľov na akejkoľvek party.
Zdroj: www.novalim.sk

4
porcie
50 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
z 1/2 citróna
1 PL tekutý
30 g
30 g najemno nasekané
3 PL
1 ČL
60 g studené
30 g
štipka (strúhaný )
štipka
Na podávanie:
 krémový




Postup

  1. 1

    Blumy umyjeme, osušíme, vykôstkujeme a nakrájame na malé kúsky. V miske ich zalejeme citrónovou šťavou a medom. Dobre premiešame.

  2. 2

    Štyri zapekacie misky s priemerom približne 8 cm vytrieme trochou masla (pokojne z toho odváženého) a vysypeme 1 PL strúhanky. Blumy rovnakým dielom porozdeľujeme a poukladáme na dno misiek. Múku, orechy, zvyšok strúhanky, škoricu, muškátový oriešok, cukor a štipku soli premiešame spolu v miske. Pridáme na kúsky nakrájané maslo a prstami spracujeme na mrveničku, ktorú nasypeme na blumy v miskách. Povrch uhladíme a jemne pritlačíme, aby sa zmes z misiek nesypala von.

  3. 3

    Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C, kým sa blumy uvaria a na povrchu sa vytvorí zlatohnedá chrumkavá krusta. Trvá to približne 30-40 minút.

  4. 4

    Po upečení vyberieme z rúry a necháme len mierne vychladnúť. Crumble chutí najlepšie teplé (nie však horúce). Podávame s bielym krémovým jogurtom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia