Pohánkové crumble s blumami bez lepku
Rozmýšľate čo na raňajky? A bez lepku? Máme pre vás tip. Pripravte si pohánkové crumble s blumami a vlašskými orechami
podľa nášho receptu. Zobraziť celý popisRozmýšľate čo na raňajky? A bez lepku? Máme pre vás tip. Pripravte si pohánkové crumble s blumami a vlašskými orechami
podľa nášho receptu. Šťavnaté blumy, nasekané vlašské orechy a chrumkavá krusta na povrchu vám spraví náladu na celý deň.
Tento recept je vskutku neodolateľný a ako dezertom ním ohúrite aj priateľov na akejkoľvek party.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 4 ks |
|
| z 1/2 citróna |
|
| 1 PL tekutý |
|
| 30 g |
|
| 30 g najemno nasekané |
|
| 3 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 60 g studené |
|
| 30 g |
|
| štipka (strúhaný ) |
|
| štipka |
|
| Na podávanie: | |
| krémový |
|
Postup
-
1
Blumy umyjeme, osušíme, vykôstkujeme a nakrájame na malé kúsky. V miske ich zalejeme citrónovou šťavou a medom. Dobre premiešame.
- 2
Štyri zapekacie misky s priemerom približne 8 cm vytrieme trochou masla (pokojne z toho odváženého) a vysypeme 1 PL strúhanky. Blumy rovnakým dielom porozdeľujeme a poukladáme na dno misiek. Múku, orechy, zvyšok strúhanky, škoricu, muškátový oriešok, cukor a štipku soli premiešame spolu v miske. Pridáme na kúsky nakrájané maslo a prstami spracujeme na mrveničku, ktorú nasypeme na blumy v miskách. Povrch uhladíme a jemne pritlačíme, aby sa zmes z misiek nesypala von.
- 3
Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C, kým sa blumy uvaria a na povrchu sa vytvorí zlatohnedá chrumkavá krusta. Trvá to približne 30-40 minút.
- 4
Po upečení vyberieme z rúry a necháme len mierne vychladnúť. Crumble chutí najlepšie teplé (nie však horúce). Podávame s bielym krémovým jogurtom.
Tiež crumble:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu