Jarné lievance s kozím syrom a údeným lososom
Foto: siuuu
Občas ma prepadne chuť vyskúšať niečo nové, alebo pripraviť klasický recept trocha inak. Tu som klasické cesto na špenátové lievance či palacinky doplnila o Zobraziť celý popisObčas ma prepadne chuť vyskúšať niečo nové, alebo pripraviť klasický recept trocha inak. Tu som klasické cesto na špenátové lievance či palacinky doplnila o medvedí cesnak, petržlenovú vňať a kôpor - jednoducho čo chladnička aktuálne dala. V spojení s kozím syrom a údeným lososom vzniklo chutné jedlo.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2,5 dl teplá |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
120 g |
|
4-5 hrstí (špenát, medvedí cesnak, kôpor, petržlenová vňať) |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Zmiešame vodu, cukor a sušené droždie a necháme pár minút postáť. Prelejeme do mixéra, pridáme zelené listy, zmixujeme do hladka. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, soľ, korenie, premixujeme a necháme cca 8-10 minút postáť.
- 2
Na rozohriatej panvici jemnučko potretej olejom (veľkú službu urobí kvalitná panvica s nepriľnavým povrchom, ktorú stačí ozaj iba jemne potrieť mašlovačkou) robíme tenšie lievance. Nedávame hrubú vrstvu, pretože lievance sa pečú iba zospodu - neotáčajú sa, aby sa zachovala zvrchu pekná zelená farba - pečú sa na miernom teple pokiaľ nie je horná vrstva hotová - stuhnutá (nelepí sa).
- 3
Podávame s čerstvým kozím alebo iným syrom, údeným lososom a bylinkami. Dobrú chuť.
Tiež lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu