Rustikálne tmavé žemličky bez lepku
Foto: novalim
Pokračujeme s ďalším skvelým receptom – upečieme si rustikálne tmavé žemle bez lepku a v rámci našej školy pečenia vás
naučíme, ako si pripraviť Zobraziť celý popisPokračujeme s ďalším skvelým receptom – upečieme si rustikálne tmavé žemle bez lepku a v rámci našej školy pečenia vás
naučíme, ako si pripraviť kvalitné bezlepkové pečivo doma. Viete, čo doň dáte, upečiete si ho čerstvé k raňajkám a tá vôňa je na
nezaplatenie :-). Základom rustikálnych tmavých žemlí je naša múka Promix T, ktorá obsahuje len prirodzene bezlepkové a
bezpšeničné suroviny, ako napr. zemiakovú, ryžovú či pohánkovú múku a navyše je obohatená o jablčnú vlákninu.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
na 230 °C
Postup
-
1
Všetky uvedené prísady dáme do misy, varechou ich zamiešame, aby sa mokré prepojili so suchými, prikryjeme misu potravinárskou fóliou a necháme cez noc (alebo minimálne 3-4 hodiny) na kuchynskej linke pomaly kysnúť.
- 2
Po vykysnutí nám z cesta vznikne polotekutá lepkavá zmes s bublinkami – a to je v poriadku.
- 3
Rúru dáme rozohriať na 230 stupňov a vložíme do nej malé zapekacie misky aj s vekom. Ak nemáme s vekom, použijeme bez veka.
- 4
Horúce misky potom opatrne vysypeme trochou bezlepkovej múky a pomocou gumenej varechy alebo stierky do nich dáme tekuté cesto. Ideálne do ¾ ich objemu. Misky prikryjeme vekami alebo hrubším alobalom lesklou stranou dovnútra a dáme ich späť do rúry. Rustikálne žemle pečieme najprv 15 minút prikryté a potom ešte asi 10 minút odokryté, do zlatohneda.
- 5
Po dopečení ich vyberieme z rúry, vyklopíme na mriežku a dáme ich vychladnúť. Najlepšie chutia čerstvé. Z tejto dávky nám vyšli 4 väčšie žemličky.
Tiež bezlepkové žemle:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pekná fotka, pre celiatikov určite užitočné recepty 👍