Bryndzové krokety na hruškovom pyré

Michal Bobovčák
šéfkuchár reštaurácie El Restaurant v Bardejove, 1. júna 2016
Bryndzové krokety na hruškovom pyré
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

125 g
100 g
1 ks
25 g
6 ks mäkká
50 ml
300 g
2 PL ľubovoľné nasekané
2 PL granulovaná
1 hrsť čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske rozpustíme želatínu so štyrmi lyžicami chladnej vody. V menšom hrnci rozpustíme polovicu kryštálového cukru s 250 ml vody, necháme zovrieť. Keď teplota klesne na 60 °C, vložíme napučanú želatínu, čerstvú mätu a poriadne vymixujeme. Mätovú zmes v hrnci odložíme na najchladnejšie miesto v chladničke na 2 hodiny.

  2. 2

    Očistené, vykôstkované a nakrájané hrušky dáme do rozohriateho hrnca. Prihodíme celú škoricu, poprášime kryštálovým cukrom, mierne skaramelizujeme, prilejeme brandy a flambujeme. Po flambovaní vyberieme škoricu, zmäknuté hrušky vymixujeme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    V panvici na miernom ohni rozpustíme zvyšný kryštálový cukor, prihodíme orechy. Keď má karamel zlatohnedú farbu, vylejeme ho na papier na pečenie a necháme vychladnúť. Bryndzu, ricottu, práškový cukor a vyškrabanú vanilku zmiešame do tvarovateľnej hmoty, z ktorej vymodelujeme guľôčky podľa priania. Stuhnutú mätovú zmes v hrnci maximálne 15 sekúnd zospodu zohrejeme nad sporákom a rýchlo preklopíme na tanier.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: