Bryndzové krokety na hruškovom pyré
šéfkuchár reštaurácie El Restaurant v Bardejove, 1. júna 2016
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
125 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
25 g |
|
6 ks mäkká |
|
|
|
50 ml |
|
300 g |
|
2 PL ľubovoľné nasekané |
|
2 PL granulovaná |
|
1 hrsť čerstvá |
|
Postup
-
1
V miske rozpustíme želatínu so štyrmi lyžicami chladnej vody. V menšom hrnci rozpustíme polovicu kryštálového cukru s 250 ml vody, necháme zovrieť. Keď teplota klesne na 60 °C, vložíme napučanú želatínu, čerstvú mätu a poriadne vymixujeme. Mätovú zmes v hrnci odložíme na najchladnejšie miesto v chladničke na 2 hodiny.
- 2
Očistené, vykôstkované a nakrájané hrušky dáme do rozohriateho hrnca. Prihodíme celú škoricu, poprášime kryštálovým cukrom, mierne skaramelizujeme, prilejeme brandy a flambujeme. Po flambovaní vyberieme škoricu, zmäknuté hrušky vymixujeme a necháme vychladnúť.
- 3
V panvici na miernom ohni rozpustíme zvyšný kryštálový cukor, prihodíme orechy. Keď má karamel zlatohnedú farbu, vylejeme ho na papier na pečenie a necháme vychladnúť. Bryndzu, ricottu, práškový cukor a vyškrabanú vanilku zmiešame do tvarovateľnej hmoty, z ktorej vymodelujeme guľôčky podľa priania. Stuhnutú mätovú zmes v hrnci maximálne 15 sekúnd zospodu zohrejeme nad sporákom a rýchlo preklopíme na tanier.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu