Šalát s hlivou, lesnými hríbikmi a so slaninkou
Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko na Štrbskom Plese, 12. mája 2015
šéfkuchár hotela Solisko na Štrbskom Plese, 12. mája 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šaláty umyjeme a natrháme do misky, pridáme narezané cherry paradajky.
- 2
Na panvici ugrilujeme 3 kúsky bagety a plátky slaniny pancetta. Na panvici na masle urestujeme cesnak, šalotku, mletú papriku. Pridáme kúsky hlív a lesné hríbiky.
- 3
Všetko podlejeme bielym vínom, dochutíme soľou, korením a necháme zredukovať. Pridáme trošku masla a vínneho octu.
- 4
Na šaláty ukladáme vajíčko nakrájané na mesiačiky, grilovanú slaninku a bagetky. Prelejeme hubami aj s výpekom. Navrch poukladáme hobliny parmezánu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu