Šalát s hlivou, lesnými hríbikmi a so slaninkou

Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko na Štrbskom Plese, 12. mája 2015
Šalát s hlivou, lesnými hríbikmi a so slaninkou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
2 ks
50 g
50 g
16 plátkov




Postup

  1. 1

    Šaláty umyjeme a natrháme do misky, pridáme narezané cherry paradajky.

  2. 2

    Na panvici ugrilujeme 3 kúsky bagety a plátky slaniny pancetta. Na panvici na masle urestujeme cesnak, šalotku, mletú papriku. Pridáme kúsky hlív a lesné hríbiky.

  3. 3

    Všetko podlejeme bielym vínom, dochutíme soľou, korením a necháme zredukovať. Pridáme trošku masla a vínneho octu.

  4. 4

    Na šaláty ukladáme vajíčko nakrájané na mesiačiky, grilovanú slaninku a bagetky. Prelejeme hubami aj s výpekom. Navrch poukladáme hobliny parmezánu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia