
Pstruh plnený lososom a teplým šošovicovým šalátom
Šošovicové ragú: V osolenej vode uvaríme šošovicu domäkka a scedíme. Na panvičke rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú...

Tuna mornay
Na maslom spenenej cibulke oprazime a podusime nakrajanu mrkvu, zeler a papriku, kym nezmaknu (Mozeme...

Sojové nudličky s ananasem, cuketou, žampiony
Soju uvařit, udělat marinádu z oleje sojové omáčky a kari koření, soju scedit a vymačkat...

Paradajkové linguine s bazalkovou omáčkou
Paradajky necháme vysušiť a rozmixujeme na prach. Z preosiatej múky, zo žĺtkov, z olivového...

Perkelt z kapra
Kapra najskôr očistíme, vypitveme, rozkrojíme na polovice, osolíme a hlavu s plutvami odsekneme.

Kačka pečená na jablkách
Takto pripravená kačka je takmer bez práce, rúra pracuje za nás. Je chutná, med...

Sviečkovica s gaštanovou plnkou a batatmi v slaninke
Teľacie mäso nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme plnkou z gaštanového pyré,...

Bravčové batôžky
Bravčové stehno prekrojíme na štyri rezne, naklepeme, osolíme a natrieme kečupom. Na troche oleja...

Kapr podle prababičky
Naši prapředkové si docela labužničili. Jejich všední recepty jsou dnes (co se týká cen použitých ingrediencí)...

Kapor a baklažán s opečenými zemiakmi a miešaným šalátom
Na tanieri som z miešala 3 pl hladkej múky, 1 čl mletej červenej papriky, soľ,...

Studená polievka gazpacho s plneným posúchom
Posúch: Múku preosejeme do misy, do prostriedku pridáme rozdrobené droždie, cukor, soľ a zalejeme...

Pikantný hovädzí rumpsteak s pomarančom
Väčšina Slovákov zbožňuje mäso a cestovanie. Tak prečo nespojiť obe vášne? Nech sa v hrnci a...

Špargľa v slaninke a toaste s chrumkavým vajíčkom
Vajíčko uvaríme vo vriacej vode štyri minúty, schladíme ho, olúpeme, obalíme v trojobale (múka, vajce, ...

Tourin (francúzska cesnaková polievka)
Francúzska cesnaková polievka. Receptov je viac a rôznia sa v detailoch (v recepte na ne zväčša upozorním). Všetky majú spoločné to, že je rýchla a jednoduchá....

Pečená ryža s mäsovými guľkami
Urobiť jedlo v jednom hrnci je rýchle a praktické, čo v dnešnej dobe nie je zanedbateľné....

Karfiolový krém s plesňovým syrom
Začneme s karfiolom, keďže ho najprv treba upiecť v rúre. Takto bude mať polievka omnoho...

Cozido - špecialita z Azorských ostrovov
Toto jedlo sa na Azoroch tradične pripravuje v hrncoch v zemi pomocou geotermálneho tepla. Dá sa,...

Morčacie srdiečka na červenej fazuli s kukuricou v paradajkovej omáčke
Dnešný sviatočný oddychový deň som volila tiež oddychové varenie.

Fašírky plnené sušenými slivkami
Píšem ako český žandár, ale zdá sa mi to zmysluplnejšie písať recepty, lebo sa chcem z dokonaliť v...

Avokádový šalát s grilovanou cibuľou a rozbifom
Z dubového šalátu vyrežeme hlúb a rozdelíme na listy, ktoré prepláchneme vo vode. Odporúčame prepláchnuť viackrát. Šalátové...

Rebierka v sladkokyslej omáčke s jazmínovou ryžou
Vitajte v kuchyni plnej vôní a chuťových explózií! Dnes vám predstavíme recept na lahodné rebierka v sladkokyslej omáčke, podávané s jazmínovou ryžou....

Listový šalát na pikantnom cícerovom hummuse
Sušený cícer namočíme aspoň na 12 hodín. Potom vodu zlejeme a dáme variť. Medzitým pripravíme konfitovaný cesnak...

Chlodnik statkářský – Chłodnik z zaścianka
Na úvod – zaścianek byl, v dobách dávno minulých, malý šlechtický statek kdesi...

Listový šalát s jahodami, kozím syrom a so šunkovým chipsom
Na prvé slovenské jarné ovocie sa všetci tešia. My kuchári o to viac, že nádherná farba,...

Pasta s pečeňou a šampiňónmi
Maslo roztopíme v panvici a do sklovita na ňom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a šunku, pridáme...

Chvost morského raka (lobster tail) s romain šalátom
Chvost z morského raka, je dobrota z najlahodnejších. Ak si chcete u krásnej pani, ...