
Šošovicové karbonátky s mätou
Šošovicu namočíme na niekoľko hodín do studenej vody a uvaríme ju domäkka. Potom ju zomelieme spolu...

Kolienko v horčicových cibuľkách
Niet nad vianočnú klasiku – národnú, regionálnu, ale aj rodinnú, pod ktorú sa podpisujú korene nášho rodostromu. V mene „šťastných...

Špargľová polievka s mäsovými guľôčkami
Z domácej špargľovej polievky môžete pripraviť výdatné jedlo, keď ju dotvoríte mäsovými guľôčkami s karí korením....

Vyprážané pstruhy v šunke a syre
Vyčistené pstruhy umyjeme, osušíme čistou utierkou, osolíme, okoreníme mletým bielym korením a odložíme na...

Ravioly s kačacinou
Kačacie stehná deň vopred nasolíme, okoreníme tymianom a pomarančovou kôrou. Pred pečením ich opláchneme a...

Špagety a la Renata
najprv si dame do kastrola vodu aby vrela a osolime. ked bude vriet voda pridame tam spagety...

Hokaido tortilla
Na kocky nakrájanú hokaido tekvicu opekáme (ak treba jemne podlievame) na olivovom oleji, kde sme si...

Kuracie stehná na cukine
Tento recept je pre svoju ľahkú a rýchlu prípravu vhodný na každý deň, a navyše sa...

Karfiolový krém s plesňovým syrom
Začneme s karfiolom, keďže ho najprv treba upiecť v rúre. Takto bude mať polievka omnoho...

Oškvarkové knedličky s kyslou kapustou
Zemiaky uvaríme v šupe, ošúpeme a pretlačíme. Pridáme krupicu, žĺtky a maizenu.

Guličky z mletého mäsa s orechami
Mleté mäso sa dá rôzne upraviť, toto jedlo môže byť na všedný deň aj sviatočný.

Medové pšeno s flambovanými marhuľami
Na repkovom oleji spolu s maslom urestujeme pšeno a zalejeme vodou. Pridáme štipku soli a varíme...

Ohnivý slaný dezert
Toto jedlo je jednoduché a veľmi palivé. Ostala mi ryža a mozzarellu bolo treba spracovať...

Mäsové pyré
mäso si uvaríme v polievke, potom ho vyberieme, nakrájame na kúsky, dáme do mixéra,...

Zapekaná bravčová panenka v slaninke
Vynikajúci a pokojne aj slávnostný obed z bravčovej panenky obalenej v slanine....

Listový šalát s jahodami, kozím syrom a so šunkovým chipsom
Na prvé slovenské jarné ovocie sa všetci tešia. My kuchári o to viac, že nádherná farba,...

Karfiolovo-brokolicový pekáč
Priniesla som si z obchodu oboje, karfiol aj brokolicu. A teraz čo s tým? A ajhľa, ako na objednávku vyskočil z časopisu tento recept...

Tagliatelle s omáčkou pesto
Bazalku a petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a otrháme lístky zo stoniek. Pár lístkov bazalky odložíme...

Šumavská kapsa
Do hrubších kotliet urobíme nožom kapsu, osolíme ich a okoreníme. Na plátok slaniny položíme plátok...

Žitno-pšeničná chlebovice
Chlebovou polévku s celerovými knedlíčky jsem popsala tady: https://varecha. pravda. sk/recepty/celozrnna-polevka-chlebova-s-celerovymi-knedl/40153-recept. html Dnes, u nás klasická už...

Avokádový šalát s grilovanou cibuľou a rozbifom
Z dubového šalátu vyrežeme hlúb a rozdelíme na listy, ktoré prepláchneme vo vode. Odporúčame prepláchnuť viackrát. Šalátové...

Kuracinka z ružičkovým kelom na kyslo
Tento recept pridavam skorej zaciatocnikom ako skusenym varechacom komu sa zapaci budem rad. Samozrejme tie podmienky su...

Linguine „Itasia“
Taliansko/ázijská fúzia chutí a techniky, ktorá perfektne funguje, len treba skúsiť!