Pstruhy s paradajkovým závojom fotorecept

sracz - fotkasracz, 8. októbra 2010
 Pstruhy s paradajkovým závojom (fotorecept)
Foto: sracz

V stredu som v TV videl starší záznam relácie „Dve tučné dámy v kuchyni“. Mimo iného piekli morskú rybu – Diablov chvost . Keďže patrím k tým, ktorí milujú ryby v bársakom „sóse“, tak som si povedal, prečo nie! Splašil som potrebné suroviny a výsledok prekvapil aj mňa. Naviac som odpovedal na všetečnú otázku: kedy je kuchár (gazdinka) najšťastnejší? Samozrejme vtedy, keď po spapkaní jedla, ním pripraveného, ostanú prázdne vylízané taniere; keď nie je čo odložiť do chladničky alebo na prihriatie!

2
porcie
15´ minút
príprava
40´ minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks vykostené stredne veľké
1,5 dcl
2÷3 PL
0,5 dcl (ocot)
podľa potreby podľa chute
1÷1,5 PL (MČK)
4 ks stredne veľké
1 zväzok čerstvá
podľa potreby ks čerstvé biele alebo domáci chlieb

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    očistené, umyté a osušené pstruhy rozložíme na pracovnú plochu; osolíme a oMČKujeme ich čerstvo na hrubo drveným korením, z obidvoch strán a necháme ich tak 10÷12´tíško do seba nasávať nové vône.

     Pstruhy s paradajkovým závojom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    štyri zrelé čerstvé červené paradajky na špičkách nadkrojíme do hĺbky 5÷7 mm a na 60´´ (1´ ) ich vložíme do vriacej vody; potom ich hneď vložíme do studenej vody a zbavíme už odstávajúcej kože; pokrájame ~ 10÷15 mm □ □ a uložíme do pomocnej misky (taniera).

     Pstruhy s paradajkovým závojom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na ľavé ½ rozložených a odpočinutých pstruhov uložíme à 1 PL na hobliny pokrájaného masla a à vetvičkách umytej čerstvej petržlenovej vňate (nebojte sa pridať aj po 2 kolieska citróna a vetvičke rozmarínu); preklopíme pravé ½ na ľavé a takto uzatvorené pstruhy preložíme na suchý pekáč alebo na adekvátnu panvicu; pekáč vložíme na 37÷42´ do elektrickej rúry (trúby), predohriatej na 180 ˚C (350 ˚F).

     Pstruhy s paradajkovým závojom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    10´ pred dopečením pstruhov necháme na ďalšej panvici zovrieť ½ dcl ololeja, s ½ dcl čerstvej citrónovej šťavy (alebo octu) a 1 PL čerstvo na hrubo drveného MČK, ktoré hneď po zvretí zmiešame s □□□ olúpaných paradajok z pomocnej misky (taniera); necháme zmes „kooperovať" do okamihu, keď □□ stratia hrany.

     Pstruhy s paradajkovým závojom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    z rúry vyberieme upečené pstruhy, otvorené ich rozložíme na plytké taniere, odstránime nepotrebné a prostriedok vyplníme „paradajovým závojom“ - pozri hlavný obrázok.

     Pstruhy s paradajkovým závojom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    servírujeme na plytkých tanieroch s čerstvým bielym pečivom alebo domácim chlebíkom.

     Pstruhy s paradajkovým závojom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    tiež ste šťastní, keď po Vašich stravníkoch ostanú takéto taniere?

     Pstruhy s paradajkovým závojom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

honestka
JA som zboznovala "DVE t.damy" a podla nich by som mohla varit aj dnes... vsetko mali take poriadne- ziadne umeliny. a pstruhy mozem tiez na kazdy sposob, takze moze byt aj tento sposob...
2010
Aj ja som ich vzdy pozeral ako sa presuvali s tou ich "sidecart", aj tento je taky dobry recept.
oblizprst
Sracz si skvelý, ako aj tvoje recepty, zase som si od teba pridala do KK jednu dobrú rybičku.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha