Foto: tinca
Túto pizzu dávnejšie robil J.Olivier a keďže som mala dobré hrušky rozhodla som sa ju vyskúšať. Bola som milo prekvapená kombináciou tých chutí, bola Zobraziť celý popisTúto pizzu dávnejšie robil J.Olivier a keďže som mala dobré hrušky rozhodla som sa ju vyskúšať. Bola som milo prekvapená kombináciou tých chutí, bola naozaj výborná.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 dávka (z 250g múky) |
|
100 g |
|
|
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Špenátový základ: | |
200 g |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
50 ml |
|
|
|
|
|
|
|
2-3 ks |
|
1 ks na šťavu |
|
5-6 ks |
|
kúsok |
|
2 ČL (nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si cesto na pizzu,každý má svoj recept, alebo podľa môjho receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-s-mandarinkami/5914-recept.html. Cesto vytvarujeme na okrúhlu formu a potrieme rajčinovým základom.Jemne posypeme oregánom.
- 2
Pripravíme si špenátový základ, na oleji orestujeme šalotku pridáme listový špenát čerstvý alebo listový mrazený.Pridáme pretlačený cesnak, soľ a korenie. Nerestujeme ho dlho, lebo ešte sa bude piecť. Nakoniec zahustíme smotanou. Necháme trochu vychladnúť.
- 3
Olúpeme si hrušky, odstránime jaderník a pokrájame ich na mesiačiky. Do cca 3-4 dcl vody vytlačíme šťavu z 1 citróna, pridáme pár klinčekov, kúsok škorice a ja som dala aj 2 lyžičky javorového sirupu /nemusí byť/.Rozvaríme, pridáme hrušky a mierne ich sparíme. Scedíme ich a necháme trošku vychladnúť.
- 4
Na pripravenú pizzu rozložíme orestovaný špenátový základ, poukladáme do kruhu hrušky a posypeme nadrobno posekanou chilli papričkou. Nakoniec navrch rozložíme mozzarelu, pokrájanú na plátky.
- 5
Pečieme pri 180°C ca 25-30 minút. PO miernom vychladnutí naporcujeme pomocou kolieska na pizzu a podávame.
- 6
Dobrú chuť! Milo ma prekvapila tá úžasná kombinácia chutí.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
klobúk dolu aj za odvahu skúšať nové kombinácie:)