Foto: izabella929
Tento recept som videla pripravovať populárnym kuchárom Lacibáčim na ATV. Velmi sa mi to zapáčilo a preto som to vyskúšala aj ja.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Kuracie krídla som umyla. Rozrezala som ich v strede, kde sa rozdvojujú.Od konca som stiahla kožu a prevrátila som ju opačne a tak vzniklo malé strehienko podobné malým budzogánikom. Stehienka som oslila, posypala čiernym korením, posypala pokrájaným cesnakom,podliala vodou a dala piecť do vyhriatej trúby na 40 min.Kým sa stehienka piekli, očiastila som si zemiaky, pokrájala na kocky a uvarila v osolenej vode. Uvarené zemiaky som popučila, zaliala vlažným mliekom s pridaním rozpusteného masla a vyšlahala som zamiakovú kašu.Na tanier som dala do stredu kašu a okolo som poukladala upečené budzogániky.
- 2
Vynikajúco sa k tomu hodí postrúhaná mrkva ochutená citronovou šťavou a cukrom . Tiež som k nej podávala sudovú kapustu a kombinácii s mrkvou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ono to je jedno, ako sa to pripraví, len tým, že je to obalené v trojobale a tak vyprážané, lepšie udrží svoj tvar.Inač je to otázka vkusu, ako ich pripravíme. Mimochodom ďakuje, za pripomenutie toho receptu.