Pečené budzogániky z kuracích krídiel

izabella929 - fotkaizabella929, 29. novembra 2011

Tento recept som videla pripravovať populárnym kuchárom Lacibáčim na ATV. Velmi sa mi to zapáčilo a preto som to vyskúšala aj ja.

2
porcie
50 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
 podla chuti
1/2 kávovej lyžičky
300 g
1 lyžica
100 ml. vlažné
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Kuracie krídla som umyla. Rozrezala som ich v strede, kde sa rozdvojujú.Od konca som stiahla kožu a prevrátila som ju opačne a tak vzniklo malé strehienko podobné malým budzogánikom. Stehienka som oslila, posypala čiernym korením, posypala pokrájaným cesnakom,podliala vodou a dala piecť do vyhriatej trúby na 40 min.Kým sa stehienka piekli, očiastila som si zemiaky, pokrájala na kocky a uvarila v osolenej vode. Uvarené zemiaky som popučila, zaliala vlažným mliekom s pridaním rozpusteného masla a vyšlahala som zamiakovú kašu.Na tanier som dala do stredu kašu a okolo som poukladala upečené budzogániky.

  2. 2

    Vynikajúco sa k tomu hodí postrúhaná mrkva ochutená citronovou šťavou a cukrom . Tiež som k nej podávala sudovú kapustu a kombinácii s mrkvou.

Diskusia k receptu

gubics
Izabella 929, žiaľ niekedy pamäť klame. Te recept v TV som videla aj ja,nevolali sa buzogániky ale palice na bubon,ˇ(dobvero) a ten kuchár ich vyprážal v trojobale.
Ono to je jedno, ako sa to pripraví, len tým, že je to obalené v trojobale a tak vyprážané, lepšie udrží svoj tvar.Inač je to otázka vkusu, ako ich pripravíme. Mimochodom ďakuje, za pripomenutie toho receptu.
izabella929
Máš pravdu, každý druh mäska si pripravuje každý podla svojej chuti.Na tom, ako si ho kto pomenuje , myslím že absolutne nezáleží.A či je pečený, alebo vyprážaný, tiež je to iba podľa vlastného uváženia.Díky za komentár.
babidka
@izabella929 , hlavne je , ze je to jedlo chutne a je jedno ci sa vola tak ci onak :-) Ja som nazov "bubnovacie palicky " zasa videla v niekolkych kucharskych knihach ale boli z kuracich stehien a nie z kridelok ...takze tvoje budzoganiky su vlastne velmi originalny nazov :-)))))
izabella929
Babidka, díky ti za komentárik. .ano je to tak,že nezáleží, ako to pomenujeme, veď ani zemiaky nie sú na celom SK zemiaky...) volajú ich kadejako, grule, švábky a čo ja viem ako. prečo by sa toto jedlo nemohlo pomenovať budzogánikom...ved sa to podobá na tie rozprávkové...či nie?
zdezda
:-))))) krásne a chutné budzogániky, aj my si ich takto urobíme, no aspoň 2x6, aby sa sa aj napapkali :-)
izabella929
zdezda.-) xixi..nuž, moja milá, veľa mäska na nich nie je, ale čo nevieme, možno nám raz aj budú stačiť.-))))dík, za komentárik.-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia