Gnocchi s bažantím ragú
Róbert Krištof
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 20. novembra 2011
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 20. novembra 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
400 g |
|
1 kg, uvarených a rozmliaždených |
|
250 g |
|
4 ks |
|
200 ml (môže byť aj slepačí alebo hovädzí) |
|
|
|
|
|
100 g |
|
2 ks |
|
100 g (drobné ovocie pripomínajúce minipomaranče) |
|
200 ml |
|
1 viazanička |
|
Postup
-
1
Bažantie prsia nakrájame na kocky. Najemno nakrájame šalotku, speníme na masle, pridáme nakrájaného bažanta, vývar, červené víno, soľ a mleté korenie.
- 2
Omáčku necháme odpariť, keď je zredukovaná, pridáme na polovičky nakrájaný kumkvat a rozmarín. Do hotového ragú pridáme uvarené gnochi, premiešame a servírujeme.
- 3
Gnocchi: Zo zemiakov, múky, vajec a trochy soli spravíme cesto, ktoré vyvaľkáme asi na dva centimetre dlhé valce a nakrájame na 2x1 cm veľké kúsky, z ktorých vytvoríme halušky. Vložíme ich do osolenej vriacej vody a pomaly varíme, až kým nevyplávajú na povrch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu