Šalát s grilovanej zeleniny s jogurtovou zálievkou a orieškami
Foto: klimeczek
Leto je plné chutí a farieb a kedže milujem experimenty toto muselo vzniknúť :-)
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
250 g ľubovoľná |
|
4 PL |
|
30 g |
|
1 PL z lieskových orechov |
|
3 ks farebná |
|
2 ks uverené |
|
150 g |
|
200 ml biely |
|
štipka |
|
50 g |
|
50 g v oleji nakladané |
|
1 ks na šťavu |
|
1 ks šalátová |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
2 strúčiky |
|
čerstvý |
|
sušená |
|
Postup
-
1
Uvaríme si cestoviny v mierne osolenej vriacej vode s kvapkou olivového oleja. V rúre alebo na grile opečieme papriky rôznych farieb a cherry paradajky. Pridáme vetvičku tymiánu.
-
2
Jogurt vymiešame zo šťavou z jedného citróna, prelisovanými cesnakom a lyžičkou citrónového korenia, ktoré môžme nahradiť aj farebným mletým či kajenským a struhanou citrónovou kôrou. Na panvici si rozpustíme cukor na karamel. Vsypeme doň jemne posekané lieskové oriešky.
-
3
Šalátovú uhorku, paradajky i sušené paradajky a ementál pokrájame na malé kúsky, zmiešame s cestovinou, jogurtovo-citrónovou zálievkou a naservírujeme na tanier. Posypeme lieskovými orieškami v karamele, podľa chuti bylinkami. Na vrch naukladáme grilované papriky a varené vajíčka. Zakvapeme olejom z lieskových orieškov
Diskusia k receptu