Šalát s grilovanej zeleniny s jogurtovou zálievkou a orieškami
Leto je plné chutí a farieb a kedže milujem experimenty toto muselo vzniknúť :-)
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 250 g ľubovoľná |
|
| 4 PL |
|
| 30 g |
|
| 1 PL z lieskových orechov |
|
| 3 ks farebná |
|
| 2 ks uverené |
|
| 150 g |
|
| 200 ml biely |
|
| štipka |
|
| 50 g |
|
| 50 g v oleji nakladané |
|
| 1 ks na šťavu |
|
| 1 ks šalátová |
|
| 1 ČL |
|
| podľa chuti |
|
| 2 strúčiky |
|
| čerstvý |
|
| sušená |
|
Postup
-
1
Uvaríme si cestoviny v mierne osolenej vriacej vode s kvapkou olivového oleja. V rúre alebo na grile opečieme papriky rôznych farieb a cherry paradajky. Pridáme vetvičku tymiánu.
-
2
Jogurt vymiešame zo šťavou z jedného citróna, prelisovanými cesnakom a lyžičkou citrónového korenia, ktoré môžme nahradiť aj farebným mletým či kajenským a struhanou citrónovou kôrou. Na panvici si rozpustíme cukor na karamel. Vsypeme doň jemne posekané lieskové oriešky.
-
3
Šalátovú uhorku, paradajky i sušené paradajky a ementál pokrájame na malé kúsky, zmiešame s cestovinou, jogurtovo-citrónovou zálievkou a naservírujeme na tanier. Posypeme lieskovými orieškami v karamele, podľa chuti bylinkami. Na vrch naukladáme grilované papriky a varené vajíčka. Zakvapeme olejom z lieskových orieškov









Diskusia k receptu