
Naša silvestrovská kapustnica
Túto kapustnicu robíme každý rok na Silvestra, vyskúšajte, je výborná.

Bravčové na hríboch, podávané na kyslej kapuste
Mäsko slabo naklepeme osolíme a okoreníme a dáme na rýchlo opiecť na panvicu. potom dusíme do...

Dyňa červená zapekaná s klobáskou
Tento recept vznikol spontánne pri upratovaní chladničky. Tieto suroviny ostali a čo s nimi, tak...

Vianočný kapor na orechoch a cesnaku
Kapra pozdĺžne rozpolíme a aspoň na pol dňa namočíme do mlieka, aby sme zjemnili jeho chuť....

Cibuľový chlieb s pikantnými mäsovými rezančekmi
Cibuľový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu a pridáme doň praženú cibuľu. (Základný recept na...

Paprika plnená jelením mäsom
Na jednom našom celorodinnom stretnutí minulý rok, sme my ženy klebetili o čom inom, ako...

Loštická polévka s tvarůžkovými celestýnskými nudlemi
Na másle orestujeme nastrouhanou zeleninu, přidáme vývar, česnek utřený se solí, libeček (ligurček), ...

Lososové špízy s citrónovo-horčicovou glazúrou
Konzumáciu lososa odborníci na výživu i lekári veľmi odporúčajú. Vychutnajte si ho napríklad v podobe týchto...

Dánska pivná polievka
Do piva nalejeme pol litra vody. Chlieb nakrájame na malé kocky, ktoré ponoríme do tekutiny...

Kura s brusnicami a jablkami
Tento recept švagriná nazvala aj kuracia žemľovka. Vznikol keď sme chodili rezať rodičom drevo na zimu...

Zeleninový koláč
Tento recept som našla na zadnej strane špaldovej múky. Všetkým veľmi chutil, preto uverejňujem...

Šatôčka plnená „ratatouille“ s tekvicovým krémom
Z múky, vajec a oleja vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať 8 hodín.

Špagety so zelenou špargľou a žeruchou
Špargľu umyjeme, spodnú tretinu olúpeme a stonky nakrájame na 4 cm kusy. Šalotku najemno nasekáme....

Valašská falošná zabíjačková polievka
Som presvedčený, že aj vegetariáni by sa radi zúčastnili na pôžitkoch, ktoré poskytujú zabíjačkové jedlá....

Pšeno s mrkvou
Pseno najprv dobre umyjeme. Potom ho uvarime vo vode s troskou soli. Ja som varila...

Miešané vajíčka s hlivou a hráškom
Odkedy som začala cvičiť, snažím sa aj zdravo stravovať. Nie je to vždy ľahké a...

Perkelt z kapra
Kapra, ktorého sme najskôr očistili, vypitvali, rozkrojili na polovice, osolili a hlavu s...

Pálivé zemiačiky so sójovou salámou
Mám rada pikantné chute tak som sa trošku pohrala so zeleninkou zo záhradky a vyšlo z toho...

Mrkvová polievka s medom a ricottou
Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na hrubšie kolieska. V...

Králičie stehno a pečienky na červenom víne
Konečne sa mi podarilo zohnať dodávateľa na králičie mäsko. a hneď som ho aj urobila na...

Cestoviny s orechovou omáčko
Mrkvu a cuketu nastrúhame nahrubo a opražíme spoločne s nasekanými orechmi na rozohriatom masle.

Stroganov podľa Katušky
Aby ste sa nepýtali, kto je Katuška - robí na personálnom oddelení v jednej banke...

Pečený králik s tekvicovým prívarkom
Králika umyjeme, osušíme a rozporciujeme. Slaninu nakrájame na kocky. Očistenú cibuľu rozštvrtíme a cesnak...

Sépiové stracci s mušľovým ragú a kelom
Mušľové ragú: Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, pór, cesnak a mušle. Pridáme biele víno,...

Kuracie srdiečka plnené hráškom a pečené v morčacích prsiach
Na dnešný sviatočný deň, som pripravila pečené plnené morčacie prsia, ktoré som plnila plnenými kuracími...

Pšenovníky
Pšeno je možné zaradiť do nášho jedálneho lístka aj v takejto sladkej a jednoduchej podobe.

Mäsovo-zeleninové penne
Poslúži ako rýchla večera, či obed. Základom sú cestoviny, mleté zvyškové mäso, zelenina a paradajkový pretlak.