Pikantný mrkvovo-zázvorový krém
Lukáš Lendvay
šéfkuchár reštaurácií La Marine a THeMA v Bratislave, 30. januára 2018
šéfkuchár reštaurácií La Marine a THeMA v Bratislave, 30. januára 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
300 g |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
40 g |
|
1 l |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na slnečnicovom oleji, pridáme očistenú mrkvu nakrájanú na kusy veľké približne 3 cm, cesnak a zázvor.
- 2
Všetko spolu opražíme, pridáme soľ, mleté čierne korenie a zalejeme zeleninovým vývarom. Všetky suroviny necháme rozvariť a rozmixujeme dohladka.
- 3
Čili papričku nakrájame najemno a pridáme do olivového oleja, necháme odstáť aspoň 20 minút. Polievku zjemníme kokosovým mliekom a pokvapkáme čili olejom.
Tiež mrkvová polievka:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu