Mrkvová polievka
Mrkvová polievka

Pikantný mrkvovo-zázvorový krém

Lukáš Lendvay
šéfkuchár reštaurácií La Marine a THeMA v Bratislave, 30. januára 2018
Pikantný mrkvovo-zázvorový krém
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

300 g
1 ks
2 strúčiky
40 g
1 l
200 ml
1 ks
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na slnečnicovom oleji, pridáme očistenú mrkvu nakrájanú na kusy veľké približne 3 cm, cesnak a zázvor.

  2. 2

    Všetko spolu opražíme, pridáme soľ, mleté čierne korenie a zalejeme zeleninovým vývarom. Všetky suroviny necháme rozvariť a rozmixujeme dohladka.

  3. 3

    Čili papričku nakrájame najemno a pridáme do olivového oleja, necháme odstáť aspoň 20 minút. Polievku zjemníme kokosovým mliekom a pokvapkáme čili olejom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre