Foto: dvorka
Konečne mám na záhradke prvú strukovú fazuľku a tak som si nakopala zemiačky, obrala struky súce na jedlo a dnes som hľadala niečo rýchle Zobraziť celý popisKonečne mám na záhradke prvú strukovú fazuľku a tak som si nakopala zemiačky, obrala struky súce na jedlo a dnes som hľadala niečo rýchle a jednoduché, no okrem polievky, prívarku a zapečenej fazuľky so zeleninou som našla aj niekoľko receptov ktoré som zhodou okolností dala na Varechu ja a aj som na ne zabudla. No pre nedostatok času na varenie vyhral môj pôvodný nápad z cesty zo záhradky a to uparené zemiaky s fazuľkou.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do tlakového hrnca som si dala stojanček a naň sitko s umytými novými zemiakmi.
-
2
Fazuľke konce ostrihávam nožnicami a prestrihávam dlhšie na polovičku. Umyjem a pridám k zemiakom
-
3
Mám tri druhy fazuľky. Žltú, zelenú a fialovú, ktorá však po tepelnej úprave stratila túto peknú farbu.
-
4
Naliala som asi 2 deci horúcej vody, zavrela tlakáč a parila najskôr kým hrniec začal fufňať na plnom plyne, potom na najmenšom 8 minút. Vypla som plyn a nechala dôjsť ešte 10 minút. Otvorila som hrniec, zeleninku zo sitka som presypala do menšieho kastróla, položila plátok masla a pod pokličkou premiešala. Vybrala som bylinky.
-
5
Čerstvé nové zemiaky sú s maslom super, aj fazuľka má skvelú chuť a to všetko aj bez soli. No predsa som len neodolala a posypala som si jedlo trochou bryndze. Kto chce môže si dať tvaroh alebo kyslú pochúťkovú smotanu a to napríklad aj s kôprom alebo nič.
zemiačky nové-sú pre sucho maličké-robím v šupke-tiež nad parou..s maslom výborná chuť..