Sushi na domáci spôsob

zolik - fotkazolik, 15. decembra 2014
Sushi na domáci spôsob
Foto: zolik

Velmi jednoduchy a pritom efektny recept pre tych, ktori maju radi sushi.

2
porcie
40 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
350 ml
5 PL
1 ČL
1 ČL
 (alebo údena)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    250 gramov ryze zalejeme 350 ml vody a nechame zovriet. Plamen stisime a prikryte varime 10 minut. Vypneme zdroj tepla a nechame na platni este 15 minut dojst. V ziadnom pripade neodkryvat. Medzitym si zvarime ocot, cukor a sol.

    Sushi na domáci spôsob - obrázok 1
  2. 2

    Tymto roztokom pokvapkame ryzu a nechame vychladnut.

    Sushi na domáci spôsob - obrázok 2
  3. 3

    Z uvarenej a vychladnutej ryze formujeme vlhkymi rukami male valceky na ktore ukladame kusky cersvej surovej ryby. Ja som pouzila cerstvy losos a jemne zaudeneho tuniaka. Podavame s wasabi pastou, nakladanym dumbierom a sojovou omackou. Kto chce sa moze pohrat s palickami.

    Sushi na domáci spôsob - obrázok 3

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: