Foto: zolik
Velmi jednoduchy a pritom efektny recept pre tych, ktori maju radi sushi.
2
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
250 gramov ryze zalejeme 350 ml vody a nechame zovriet. Plamen stisime a prikryte varime 10 minut. Vypneme zdroj tepla a nechame na platni este 15 minut dojst. V ziadnom pripade neodkryvat. Medzitym si zvarime ocot, cukor a sol.
-
2
Tymto roztokom pokvapkame ryzu a nechame vychladnut.
-
3
Z uvarenej a vychladnutej ryze formujeme vlhkymi rukami male valceky na ktore ukladame kusky cersvej surovej ryby. Ja som pouzila cerstvy losos a jemne zaudeneho tuniaka. Podavame s wasabi pastou, nakladanym dumbierom a sojovou omackou. Kto chce sa moze pohrat s palickami.
Diskusia k receptu