Plnené kuracie prsia
Plnené kuracie prsia

Kuracie kapsy plnené špenátom a slaninkou

heleninka88 - fotkaheleninka88, 16. júna 2020
Kuracie kapsy plnené špenátom a slaninkou
Foto: Heleninka88

Rýchle a jednoduché jedlo.

2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

2 ks
100 g
3 strúčiky
štipka
1 ks
1/2 hrnčeka
20 g
3/4 hrnčeka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia pozdĺžne rozrežeme na polovicu naklepeme a okoreníme z oboch strán podľa chuti. 2 strúčiky cesnaku pretlačíme a chvíľku opražíme na oleji. Pridáme špenát (urobíme toľko špenátu koľko potrebujeme a hlavne koľko máme kuracích pŕs). Špenát sa krásne stiahne. Na kuracie prsia dáme slaninku, špenát a mäso preložíme. Takto vytvorené kapsy opražíme z oboch strán na oleji a zalejeme pripraveným bujónom, do ktorého sme nastrúhali zvyšný cesnak. Troška podusíme (8-10 min). A kapsy sú hotové.

  2. 2

    Kuskus pripravíme takto: Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji do zlatista a pridáme kuskus. Premiešame, hneď zalejeme horúcou vodou a vypneme ohrev. Keď kuskus vsiakne vodu, pridáme na vrch maslo, aby sa roztopilo.

    Kuracie kapsy plnené špenátom a slaninkou - obrázok 2

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre