Bravčové batôžky

peter64 - fotkapeter64, 14. septembra 2011

tento mám od svokry

Suroviny

600 g
2 ks
100 g
80 g
80 g ( - napr Eidam tehla)
1 PL




Postup

  1. 1

    Bravčové stehno prekrojíme na štyri rezne, naklepeme, osolíme a natrieme kečupom. Na troche oleja speníme očistnú pokrájanú jednu cibuľu, pridáme pokrájanú pečeň a krátko opražíme. K vychladenej pečeni pridáme na kocky pokrájaný syr, pokrájanú šunku, osolíme, okoreníme, premiešame a plnku rozdelíme na vyklepané rezne. Rezne s plnkou preložíme na polovicu, okraje speníme špáradlami a oprážame na oleji 4 minúty z oboch strán. Batôžky vyberieme a uložíme na teplé miesto. Na dvoch lyžiciach výpeku speníme očistenú pokrájanú cibuľu, zalejeme mäsovým vývarom a krátko povaríme. Omáčkou polejeme batôžky a podávame so zemiakmy.

Diskusia k receptu

alena16
Je to výborné, dnes som to spravila, no ja som dala naplnené batôžky na plech a piekla v rúre pod alobalom, je to vynikajúce a určite som to nerobila posledný krát.
zinnajdha
no... stačí tie batôžky opekať na každej strane iba 4 minúty ?
hela60
Tak som dnes batozky vyskusala. Tiez som ich piekla v rure, aby boli pekne makke a stavnate. Nesetrila som syrom, co chut pecienky zjemnilo, Vyborne, odporucam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia