Foto: stefanm
Tu je odpoveď,že čo som to zapekal.Dôležité je použiť veľa chrenu!.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vo vode s bujónom uvaríme do polomäkka karfiol a v posolenej vode zemiaky v šupke.
-
2
Na pomastený plech...
-
3
ukladáme uvarené,očistené a nakrájané zemiaky,posolíme,pridáme na plátky nakrájané mäso na ktoré...
-
4
...nasypeme veľa postruhaného chrenu a na to naukladáme pór,mrkvu a nakrájaný karfiol.
-
5
Nastrúhaný syr rozmiešame so smotanou...
-
6
...pridáme strúhaný muškátový oriešok,zázvor...
-
7
...a strúhanku a...
-
8
...zalejeme všetko na plechu.Dáme zapiecť do rúry.
-
9
(Z vody v ktorej som varil karfiol a "ukradnutých" zemiakov,karfiolu,mrkvy a s pridaním mrazených fazuľkových strukov som urobil polievku!)
-
10
Po upečení necháme krátko vychladnúť a podávame.
-
11
Ako prílohu som zvolil hlávkový šalát,paradajku,nakladané kukuričky a pivo!
-
12
Potom som si trochu posedel na balkóne,popozeral na večernú oblohu a hneď po "Tisíc za jednu noc" som išiel spať :)
Diskusia k receptu