Tento recept som videla v televízii, zapáčil sa mi a chcela som si overiť neobvyklý postup. Trochu som ho pozmenila.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
kg 1 |
|
ks 30 |
|
ks 3 |
|
lyžice 6 |
|
lyžice 3 |
|
ks 2 |
|
ks 1 |
|
štipka /do snehu/ |
|
ks 1/2 |
|
l 1 |
|
ks 2 |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Jablká rozpolíme, vyberieme jadrovníky.
-
2
Jablká nastrúhame, pridáme kryšt. cukor a škoricový cukor, prípadne mletú škoricu.
-
3
Po nastrúhaní jabĺk nám ostane celá šupka. Nafotila som tento postup, pretože sa mi zdá rýchlejšie pripraviť jablká takýmto spôsobom. Samozrejme, kto má robot na strúhanie, jablká najprv zbaví kože.
-
4
Do mlieka dáme pudingové prášky, kryšt. cukor, vanilkový cukor, žĺtky a uvaríme hustý puding, ktorý necháme trochu vychladnúť.
- 5
Z bielok vyšľaháme tuhý sneh,pred vyšľahaním dáme štipku soli, pridáme prášk. cukor, vanilkový cukor a šťavu z 1/2 citróna.
- 6
Do tortovej formy /nevymastenej/ navrstvíme puding, naň naukladáme okrúhle piškóty.
- 7
Na piškóty dáme vyžmýkané, ochutené jablká.
- 8
Na jablká navrstvíme tuhý sneh.
- 9
Rúru vyhrejeme na 170 stup. a pečieme asi 20 min. Treba dávať pozor, aby sneh príliš nezhnedol, ale aby nebol surový.
- 10
Koláčik necháme vychladnúť, aby puding znova stuhol.
- 11
Po vychladnutí nakrájame. Je to svieži koláč, cukru, škorice, príp. citrónovej šťavy si každý pridá podľa chuti. Ja som ho nazvala, že je to roztrasený koláč, lebo sa zle krája a celé je to ako huspenina. Dobrú chuť.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 5
Diskusia k receptu