Pudingový jablčník fotorecept

betty21 - fotkabetty21, 12. novembra 2011
Pudingový jablčník (fotorecept)
Foto: betty21

Tento recept som videla v televízii, zapáčil sa mi a chcela som si overiť neobvyklý postup. Trochu som ho pozmenila.

10
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

kg 1
ks 30
ks 3
lyžice 6
lyžice 3
ks 2
ks 1
štipka  /do snehu/
ks 1/2
l 1
ks 2

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablká rozpolíme, vyberieme jadrovníky.

    Pudingový jablčník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jablká nastrúhame, pridáme kryšt. cukor a škoricový cukor, prípadne mletú škoricu.

    Pudingový jablčník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po nastrúhaní jabĺk nám ostane celá šupka. Nafotila som tento postup, pretože sa mi zdá rýchlejšie pripraviť jablká takýmto spôsobom. Samozrejme, kto má robot na strúhanie, jablká najprv zbaví kože.

    Pudingový jablčník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do mlieka dáme pudingové prášky, kryšt. cukor, vanilkový cukor, žĺtky a uvaríme hustý puding, ktorý necháme trochu vychladnúť.

  5. 5

    Z bielok vyšľaháme tuhý sneh,pred vyšľahaním dáme štipku soli, pridáme prášk. cukor, vanilkový cukor a šťavu z 1/2 citróna.

    Pudingový jablčník (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do tortovej formy /nevymastenej/ navrstvíme puding, naň naukladáme okrúhle piškóty.

    Pudingový jablčník (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na piškóty dáme vyžmýkané, ochutené jablká.

    Pudingový jablčník (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na jablká navrstvíme tuhý sneh.

    Pudingový jablčník (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Rúru vyhrejeme na 170 stup. a pečieme asi 20 min. Treba dávať pozor, aby sneh príliš nezhnedol, ale aby nebol surový.

    Pudingový jablčník (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Koláčik necháme vychladnúť, aby puding znova stuhol.

  11. 11

    Po vychladnutí nakrájame. Je to svieži koláč, cukru, škorice, príp. citrónovej šťavy si každý pridá podľa chuti. Ja som ho nazvala, že je to roztrasený koláč, lebo sa zle krája a celé je to ako huspenina. Dobrú chuť.

    Pudingový jablčník (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

23 komentárov k receptu
Ešte musím doplniť, že ho treba dať do chladničky aspoň na 2 hod., potom sa dá aj krájať a je oveľa lepší. Ja som už nevydržala a krájala skôr.
@betty , ja som pri príprave pudingu ešte naviac pridala za 2Pl krupicovej múky a držal famózne-vyskúšaj, bude Ti dobre držať formu a neuberie na chuti :-)
Mne sa tiež zapáčil, som rada, že si ho sem dala, aspoň ho budem mať v KK. Len sa mi zdá, že v bode 4) si zabudla pridať aj puding, ale to si hádam každý domyslí. A prečo prácne vyberáš jadrovník, veď strúhaj jablko vcelku a stred vyhoď, alebo si ho rozštvrť a tak šúpaj ( aby ti šupka zostala v dlani, ako si to aj robila).
vyzerá prudko jedlo, myslím že bol v relácií Bez servítky ( moja obĺúbená ) a všetci ho vychvaľovali a chcela som vyskúšať, teraz viem ako ho vylepšiť, aby nebol trasený :-))) ďakujem za tip
@tatranka , nevedela som si predstaviť, ako sa to dá vybrať z plechu, preto som ho urobila radšej v tortovej forme, určite je to jednoduchšie, ale treba ho dať do chladničky aspoň na 2 hod., aby stuhol. Inak som obdivovateľkou tvojej trpezlivosti a sme priateľky na FB :)
musí byť výborný a svieži, také máme najradšej a ešte keď je jablkový...krásny recept a už je v mojej kk:))
@betty21 tiež mám najradšej rýchle recepty:)....a tento sa mi hodí, ak budú chcieť deti niečo dobré.....teraz už málo pečiem, dcérka je prváčka tak sa jej treba venovať a trápime šlabikár a písmenká:)))... a už som skoro všetky moje recepty vyčerpala z môjho pc, kde ich mám uložené :))

Pridaj komentár k receptu: