Pečená zelenina v pikantnej zálievke s krúpami fotorecept
Chcela som niečo ľahké, letné na tieto horúce dni. Zeleninu som upiekla v rúre, po upečení preliala nálevom. Zvlášť sa uvarili krúpy, kto chce, Zobraziť celý popisChcela som niečo ľahké, letné na tieto horúce dni. Zeleninu som upiekla v rúre, po upečení preliala nálevom. Zvlášť sa uvarili krúpy, kto chce, dá si ich k zelenine trebárs aj s niečím mäsitým. Ale v tomto teple celkom tá zelenina ochutená postačí.
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Pripravíme si zeleninu. Ja som mala cuketu, zeler, papriku, cherry paradajky, šampiňóny, cibuľu, cesnak, mrkvu, paštrnák, zo všetkého niečo.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Pokrájame na väčšie kúsky, cesnak necháme celé strúčky. Posolíme hrubozrnnou morskou soľou a polejeme olivovým olejom. Premiešame. Plech vyložíme alobalom a pokladieme zeleninu. Dáme piecť min. na hodinu.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Medzitým prepláchneme krúpy, použila som veľkosť "stredné". Na troške olivového oleja opražíme 2 strúčky cesnaku, pridáme krúpy, opražíme, zalejeme dvojnásobným množstvom vody a udusíme do mäkka, cca tých 20 minút. Osolíme, okoreníme, pridala som troška majoránky.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Kým sa pečie zelenina, urobíme si zálievku: olivový olej, med, soľ, MČK, malá chilli paprička, citrónová šťava, pikantná sójová omáčka a hojne petržlenová vňať. Nálevu netreba veľa, len aby obalil a dochutil zeleninu.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Zelenina po upečení by mala byť mierne skaramelizovaná. Necháme ju vychladnúť a premiešame so zálievkou. Je dobré nechať ju ešte postáť, aby sa chute prepojili.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Podávame krúpy so zeleninou. Chutí výborne spolu.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Alebo zeleninu samostatne, napríklad s mozarellou. Skúste takéto zdravé letné zobkanie :)
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


ale-zeleninu piecť?..teraz?..v rúre a na pekáči??..tak totok sa mi teraz nempáči..počkáme-až sa schladí..potom si tvoj recept pripravíme radi..