
Jahňacie vo farebnom korení
Umyté a osušené mäso potrite polovicou oleja, dobre vmasírujte drvené korenie. Dajte pod fóliu a...

Tagliatelle so špenátovo-bazalkovým pestom
Stačí rozmixovať suroviny na pesto, uvariť cestoviny a môžete večerať.

Zimná minestrone s opečenými chlebovými hranolčekmi
Veľmi chutná, zimná polievka. Kto chce urobiť bez mäsa, môže namiesto mäsa pridať orestované...

Pirohy s nivou
Zo surovín spracujeme cesto, rozvaľkáme ho a formičkou vykrajujeme kolieska na pirohy a tie plním plnkou z vymiešaného mletého syra, šunky...

Odľahčené fašírky
veľmi šťavnaté a chutné fašírky, ktoré odľahčia žalúdok no nie peňaženku :-) môžeme podávať teplé ale aj...

Cuketa v panko strúhanke s parmezánom
Cuketu nakrájame na kolieska, osolíme a necháme chvíľu postáť, aby pustila vodu. Po zhruba...

Teľacie lýtko s polentou
Teľacie lýtko osolíme a okoreníme a sprudka opečieme na oleji. Pridáme mrkvu a zeler, rajčinový...

Karfiolové palacinky s hovädzou pečienkou
Pôvodne som išiel robiť karfiolový mozoček zo zbytku karfiolu, ale akosi som behom prípravy zasa vymýšlal...

Bažant s dusenými gaštanmi
Bažantie prsia upravíme na porcie, pokvapkáme olejom a poprekladáme celými vetvičkami byliniek. Zakryjeme potravinárskou fóliou...

Cigánsky guláš
Na tuku speníme cibuľu dozlatista, pridáme mäso pokrájané na kocky, zaprášime ho paprikou, múkou...

Pečená kačica s opekanými zemiakovými knedľami
Kačicu umyjeme, osušíme a odstránime prebytočné perie. Poriadne nasolíme a posypeme rascou. Časti kačice,...

Kurací kebab v pita chlebe s pikantnou salsou a mätovým dresingom
Tento recept je vhodný na letné opekačky a grilovačky.

Zemiakovo–rybací nákyp
Uvarené ošúpané zemiaky nakrájame na plátky a vložíme do vymastenej nádoby. Na ne položíme restované šampiňóny,...

Langoše s medvedím cesnakom
Aj keď v tomto čase už ide medvedí cesnak do kvetu, našiel som ešte lokalitu, kde sa dajú nazbierať mladé lístky....

Kelovo-cícerová tortila
V lete sa nerada parím dlho nad šporákom a tak dosť často máme tortily s najrôznejšími zeleninovými...

Varený losos s kôprovým dressingom
Najprv si pripravíme tzv. court bouillon – bujón na pozvoľné varenie na miernom ohni. Všetky...

Zemiaky plnené baklažánom a šampiňónmi
Väčšie zemiaky umyjeme, rozložíme na plech a v rúre vyhriatej na 200°C pečieme cca 50 minút....

Kuřecí maso s fenyklem
Variabilní recept na kuřecí maso ovoněné vyjímečně lahodnou chutí fenyklu. Tato verze je z kuřecího prsního...

Roládky z pangasia
Nakoľko z dnešného bicyklovania kvôli počasiu nebolo nič, aspoň som sa realizovala v kuchyni...

Tofu s cibuľkovou omáčkou
Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na krúžky. Pripravíme si ostatné suroviny.

BLT sendvič
"BLT" znamená "Bacon Lettuce Tomato", v preklade slanina, šalát, rajčina (paradajka). Je...

Slaný koláč z rigatoni a.k.a. Rigatoni Pie
inšpirácia Tasty ;-) Niečo rýchle na cheat day :D

Kuracie stehienka s dubákmi
Priatelia ma obdarovali množstvom nasušených dubákov. Sú tohtoročné a krásne voňajú. V mrazničke čakali vykostené...

Špagety po mojom
Tento recept je veľmi variabilný, žampióny sa môžu nahradiť tuniakom, slaninou, krevetami, alebo...

Pečené kura s chuťou husaciny
umyté kura pred pečením natriem cesnakom, osolím ho, posypem rascou. dám ho piecť. Počas celého pečenia kura...

Pečené plnené žemle
Včera som robila langoše a ostalo mi cesto. Chcela som vyskúšať niečo nové a celkom sa...

Červené karí podľa Martina „Fefe“ Žúžiho z Hexu
Svoje obľúbené jedlo nám dnes navaril skladateľ, textár a gitarista skupiny HEX. Nechajte sa inšpirovať...