Králik na francúzky spôsob

lucietta - fotkalucietta, 13. januára 2014 9:35
Ďalšie recepty »
Králik na francúzky spôsob Foto: lucietta

Výborná varianta úpravy králika, deťom veľmi chutilo :-)

4
porcie
20 min
príprava
45 min
na 250 °C

Suroviny

1 kg
2 PL
štipka
štipka
1/2 dl
0,25 dl
0,25 dl
6 pásikov
125 g alebo šalotka
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Piekla som 4 nožky (ako to náš syn volá) a chrbát. Mäsko som osolila, okorenila, posypala provensálskym korením a pokvapkala olejom. Poriadne som koreniny vtlačila do mäsa a nechala postáť cez noc v chladničke.

  2. 2

    Mäsko som uložila do zapekacej misy, predtým som chrbát naplnila plnkou. Mäsko som zaliala vínom a vodou, pridala 2 červené cibule, nakrájané na štvrtinky, chrbát s plnkou som prikryla plátkami slaninky, aby nevyschla. Misu som prikryla a dala do vyhriatej rúry na 250°C na 3/4 hodiny. Priebežne som mäsko polievala.

  3. 3

    Podávala som ho s plnkou a varenými zemiačikmi.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist