Foto: lucietta
Výborná varianta úpravy králika, deťom veľmi chutilo :-)
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 250 °C
na 250 °C
Postup
-
1
Piekla som 4 nožky (ako to náš syn volá) a chrbát. Mäsko som osolila, okorenila, posypala provensálskym korením a pokvapkala olejom. Poriadne som koreniny vtlačila do mäsa a nechala postáť cez noc v chladničke.
- 2
Mäsko som uložila do zapekacej misy, predtým som chrbát naplnila plnkou. Mäsko som zaliala vínom a vodou, pridala 2 červené cibule, nakrájané na štvrtinky, chrbát s plnkou som prikryla plátkami slaninky, aby nevyschla. Misu som prikryla a dala do vyhriatej rúry na 250°C na 3/4 hodiny. Priebežne som mäsko polievala.
- 3
Podávala som ho s plnkou a varenými zemiačikmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Musel som ich trochu ošuškať:
-mäso vykostím
- naložím aspoň na noc do mlieka s trochou soli a korením(pach by to mohol celé pokaziť)
- hooodne našpikujem cesnakom
- niekedy pridám aj vykostené kuracie stehná a potom už to nikto nerozozná:)
To tvoje vínko to celé vylepšilo
@vampil , my máčame do mlieka kapra, aby ho nebolo cítiť bahnom :-) Asi to pomôže aj zajkovi, ale náš nesmrdel :-D Aspoň nám teda :-) Naše deti nemajú moc radi veľa cesnaku, veď vieš, koľko ľudí, toľko chutí :-) A náš malý chodil a zháňal ešte aj poobede nožku, čo ma veľmi tešil, že mu chutilo :-)