Foto: mia24
Červená šošovica je veľmi zdravá, tu je niečo málo o nej: Má vysoký obsah železa, medi a ďalších makro i mikroelementov prispieva ku zlepšeniu Zobraziť celý popisČervená šošovica je veľmi zdravá, tu je niečo málo o nej: Má vysoký obsah železa, medi a ďalších makro i mikroelementov prispieva ku zlepšeniu krvotvorby. Pomáha znižovať (škodlivý) LDL cholesterol a pôsobí preventívne proti rakovine
Postup
-
1
Na oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu, prisypeme šošovicu ( vopred sa nenamáča ! ) a všetko spolu orestujeme.
- 2
Zalejeme vodou, privedieme k varu a pridáme bujón, kari, zázvor, soľ a MČK. Varíme, kým mrkva nie je makká, potom ponorným mixérom rozmixujeme, dochutíme.
- 3
Ak je moc hustá dolejeme vriacu vodu. Pri podávaní ozdobíme kyslou smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu