Foto: elixir
Pred dvoma dňami som v našom malom Köpenicku naďabila na ešte menšie kníhkupectvo, v ktorom som našla poklad. Odniesla som si odtiaľ knihu VEGAN Zobraziť celý popisPred dvoma dňami som v našom malom Köpenicku naďabila na ešte menšie kníhkupectvo, v ktorom som našla poklad. Odniesla som si odtiaľ knihu VEGAN KOCHEN So klappt die Umstellung. Z vegánskych kníh bývam sklamaná, pretože mladí švárni kuchári si z nich často robia fotoalbum seba samých... sem-tam dajú dokonca aj recept. :) Táto je plná krásnych receptov, keď už fotky, tak jedla - a toto je prvý, ktorý som skúsila.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rozpustíme si maslo na panvici a opražíme na ňom na malé kúsky pokrájané zemiaky, spolu s na hrubo pokrájanou cibuľou a pórom, všetko osolíme. Oprážame zo 10 minút, kým zelenina chytí farbu.
-
2
Potom ju podlejeme zmesou vína a zeleninového vývaru, prikryjeme pokrievkou a varíme 20 minút.
-
3
Po 20 minútach pokrievku odložíme, prilejeme mlieko (ja som dala sójové, ktoré má pre mňa zľahka orieškovú chuť) a odokryté varíme, kým sa tekutina vyvarí.
-
4
Potom dochutíme muškátovým orieškom, prípadne ešte osolíme.
-
5
Podávame posypané bylinkami, napríklad pažítkou. Dobrú chuť.
@izabella929 ja tiež dodnes nie, je to pre mňa novota :) prajem nech zapasuje;
i Tebe @caterina ďakujem a dobrú chuť :)
@drahyjon treba ich nakrájať cca na 1,5 - 2 cm veľké kúsky, asi som to mala takto lepšie napísať. Keď ich opečieš, nezmäkknú naozaj, skôr ohnednú... potom tých 20 minút je tak akurát. :) Takto sa Ti nerozvaria.
nemôžem však s Vami súhlasiť v tom že tá vecička je maslo NIE JE TO MASLO, napokon ani výrobca to nikde netvrdí je to obyčajný margarín (čiže u mňa umelá hmota)
a či je tento produkt vegan? tiež sú na to rôzne názory ..
vegan.de/foren/read.php?27,314127...
@lyali ďakujem :)
@eraserhead ďakujem za pochvalu... je to pravda, alsan bio nie je skutočné maslo, ja ten termín používam v hovorovej reči ale do receptu nepatrí, ospravedľňujem sa... a ďakujem aj za zaujívamý link :)
@alena45 určite aj takto pripravené budú dobré, aj keď trošku iné. Našla som stránku, na ktorej radia rozriediť citrónovú šťavu 1:1 s vodou, keď ide o náhradu bieleho vína. Ja som ešte neskúšala. Tiež neviem povedať, či aj vo vzťahu k mlieku to bude mať podobné vlastnosti, dúfam, že áno. :)
www.livestrong.com/article/534079-a-cooking-alternative-fo...