Plnený pečený pstruh

Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 20. mája 2012
Plnený pečený pstruh
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks celé
100 g
1 ks
 štipka
 štipka
200 g
200 g
100 g
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Pstruha položíme na dosku a od chrbtovej časti ho narežeme, vykostíme a vyberieme vnútornosti. Rybu osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a potrieme rozpusteným maslom.

  2. 2

    Do vnútra vykostenej ryby vložíme blanšírovanú nakrájanú zeleninu a dáme piecť na vymastenom plechu do predhriatej rúry. Pstruha pečieme približne 10 –1 5 minút (závisí od veľkosti) pri teplote 180 oC.

  3. 3

    Upečeného pstruha potrieme zvyšným maslom a podávame s hráškovo–zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu

tatranocka
Toto by som chcela vidieť:surového pstruha od chrbtovej časti narezať a vykostiť.
marcy
pstruha milujem :)) ....klasicky ho pečiem,zeleninka zvlášť príloha... kupujem živých naraz viac,priznám že ho mrazím ...chuť mäska je vynikajúca aj po rozmrazení




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia