Plnený pečený pstruh
Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 20. mája 2012
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 20. mája 2012

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pstruha položíme na dosku a od chrbtovej časti ho narežeme, vykostíme a vyberieme vnútornosti. Rybu osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a potrieme rozpusteným maslom.
- 2
Do vnútra vykostenej ryby vložíme blanšírovanú nakrájanú zeleninu a dáme piecť na vymastenom plechu do predhriatej rúry. Pstruha pečieme približne 10 –1 5 minút (závisí od veľkosti) pri teplote 180 oC.
- 3
Upečeného pstruha potrieme zvyšným maslom a podávame s hráškovo–zemiakovou kašou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu