Krkovička z jedného pekára

bojar - bez fotkybojar, 6. decembra 2013

Tento recept som veľmi dávno (to som bol ešte mladý a ... počul v rozhlase). Už mnohokrát som ho realizoval, nikdy na nesklamal a Zobraziť celý popisTento recept som veľmi dávno (to som bol ešte mladý a ... počul v rozhlase). Už mnohokrát som ho realizoval, nikdy na nesklamal a chutil aj kamarátke - prevádzkárke v jednej Pražskej hospůdce.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

4 rezne
1 - 2 PL (na potretie pekára)
1 kg
1 - 2 dcl




Postup

  1. 1

    Krkovičku (možu byť aj karmenádle) mierne naklepeme, potrieme pretlačeným cesnakom, posolíme a posypeme rascou. Poukladáme na vymastený pekár a na masíčko dáme dopredu nasolené na plátky nakrájané zemiaky (možu byť aj "krumple"), posypeme rascou podlejeme mliekom a šup do rúry ktorá je nastavená na 150 stupňov.

  2. 2

    Pečieme 45 minút a je hotovo. Prílohou je uhorkový šalát, kyslá uhorka, kapustový šalát a feferonka.

Diskusia k receptu

jozka2
Netradicna kombinacia podliate mliekom.,asi je to dobre,treba vyskusat.
eviana
Určite skvelé jedlo... a ako bonus ani riadu nie je veľa. Chválim :)
marta5
Už je uložené-vyskúšam.Jednoduché a iste dobré.
denyany
Trocha ma pobavil názov, dal by sa vysvetliť všelijako, že? Ale krkovičku som na podobný spôsob už robila, len v tom mlieku odležala nejaký čas. Môžem potvrdiť, že mlieko ju krásne zjemnilo a naozaj to bolo výborné. Určite vyskúšam aj tento recept.
daguska
Urcite vynikajuce jedlo .Jednoducho, chutne, rychlo...Super.
root
Rcp ma absolútne ničím neoslovil, je to "takový typický hospodský maglajz" bez ladu a skladu.
radost
áno-jednoduché-bezprácne-chutné...ja som mäsko mala v páci mliečnom s cesnakom-i niekoľko dní-v chladničke-naberie chuť...
rada robím takéto v jednoduchosti chutné skvosty..
@bojar..pozdravujem..
:-)
evanaaa
Takto podobne robím, ale najprv si rezne narýchlo opečiem a zemiaky nedávam na ne, ale pod ne, čiže zemiaky a rezne krkovičky, oboje ochutené, zalievam smotanou várovou. Niekedy dávam na rezne aj syr a šunku....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia