Momentálne som pár dní sama doma a hľadala som v chladničke čo si uvarím na večeru tak narýchlo...
príprava
tepelná úprava
Suroviny
podľa osôb - akékoľvek (biele) |
|
|
|
veľká |
|
menšia |
|
1 ks |
|
1 dcl |
|
strúhaný |
|
oregano, tymian, estragon, saturejka |
|
+ maslo |
|
|
|
na podliatie |
|
Postup
-
1
Uvariť cestoviny Al dente v posolenej vode s trochou oleja.
- 2
Nakrájať cibuľu na malé kúsky a osmažiť- dávať pozor aby sa moc nepripiekla. Pridať na malé kúsky nakrájanú papriku a podliať s vodou. Nechať podusiť aby zmäkla. Po chvíli pridať tiež na malé kúsky nakrájané rajčiny - vznikne masa ako na lečo,nechať tiež trochu podusiť ale dávať pozor aby sa nerozvarila. Ak bude treba pridať ešte trocha vody-nie moc!! Pridať bylinky - ja som použila provensálske.
- 3
Uvarené cestoviny scediť. Ja pridávam ešte kúsok masla pre chuť.
- 4
Do uvarenej zeleninovej masy pridať bujón-použila som bujón Bouillon pur od Knorr s kuracou príchuťou - nie je to kocka: predáva sa po 8 kusoch, balené sú každý samostatne v plastovej krabičke a má huspeninovú konzistenciu. Preto ho treba iba vložiť medzi zeleninovú masu a jedlo je ochutené.
- 5
Nakoniec pridať sladkú smotanu- jedlo sa už nevarí aby nevznikla kaša. Naložiť horúcu zmes na cestoviny na tanier a posypať strúhaným syrom. Syr sa krásne roztečie...
- 6
Chutilo mi vynikajúco s pohárom červeného vínka. Keď mi príde "skoromanžel" domov, tak mu ho určite vyčarujem na rýchlu večeru ak náhodou nebude čas cez deň variť veľký obed a večeru. Dúfam, že bude chutiť aspoň tak ako mne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu