Cestovinky - rýchlovka na večer

toshiba - fotkatoshiba, 23. novembra 2010

Momentálne som pár dní sama doma a hľadala som v chladničke čo si uvarím na večeru tak narýchlo...

7 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa osôb  - akékoľvek (biele)
  veľká
 menšia
1 ks
1 dcl
 strúhaný
  oregano, tymian, estragon, saturejka
 + maslo
 na podliatie




Postup

  1. 1

    Uvariť cestoviny Al dente v posolenej vode s trochou oleja.

  2. 2

    Nakrájať cibuľu na malé kúsky a osmažiť- dávať pozor aby sa moc nepripiekla. Pridať na malé kúsky nakrájanú papriku a podliať s vodou. Nechať podusiť aby zmäkla. Po chvíli pridať tiež na malé kúsky nakrájané rajčiny - vznikne masa ako na lečo,nechať tiež trochu podusiť ale dávať pozor aby sa nerozvarila. Ak bude treba pridať ešte trocha vody-nie moc!! Pridať bylinky - ja som použila provensálske.

  3. 3

    Uvarené cestoviny scediť. Ja pridávam ešte kúsok masla pre chuť.

  4. 4

    Do uvarenej zeleninovej masy pridať bujón-použila som bujón Bouillon pur od Knorr s kuracou príchuťou - nie je to kocka: predáva sa po 8 kusoch, balené sú každý samostatne v plastovej krabičke a má huspeninovú konzistenciu. Preto ho treba iba vložiť medzi zeleninovú masu a jedlo je ochutené.

  5. 5

    Nakoniec pridať sladkú smotanu- jedlo sa už nevarí aby nevznikla kaša. Naložiť horúcu zmes na cestoviny na tanier a posypať strúhaným syrom. Syr sa krásne roztečie...

  6. 6

    Chutilo mi vynikajúco s pohárom červeného vínka. Keď mi príde "skoromanžel" domov, tak mu ho určite vyčarujem na rýchlu večeru ak náhodou nebude čas cez deň variť veľký obed a večeru. Dúfam, že bude chutiť aspoň tak ako mne.

Diskusia k receptu

alexdidi
Nepochybujem o tom,že chutilo...mám rada takéto jrdla a často ich aj robím....kvalitné cestoviny mi stačí opiecť na oliv. oleji s plátkami cesnaku,na záver pridať čerstvú bazalku a parmezán....výborné,jednoduché,rýchle...
evanaaa
Ten bujón ma zaujíma, taký som ešte nevidela, budem sa musieť po ňom podívať. A cestovinky sa zdajú byť dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia