Tento recept pochádza z Talianska ,príprava je jednoduchá a mne veľmi chutí ,dúfam že bude aj ostatnym milovníkom tejto zdravej zeleniny.Cestovina hodiaca sa na Zobraziť celý popisTento recept pochádza z Talianska ,príprava je jednoduchá a mne veľmi chutí ,dúfam že bude aj ostatnym milovníkom tejto zdravej zeleniny.Cestovina hodiaca sa na tento recept sú pipette rigate,tortiglioni ale môžu byť aj kolienka.
Postup
-
1
dáme variť cestoviny podľa návodu a pár minút pred dovarením k nim pridáme brokolicu rozobratú na ružičky.
- 2
do veľkej rajnice dáme 2-3 lyžice oleja , postláčany cesnak,ja cesnak nekrájam len ho plochou stranou noža zmačknem, môžu byť 3-4 strúčiky aj viac ak vám chutí,1 čili papričku rozdrvenú, zohrievať na jemnom ohni aby cesnak nezhnedol,ked´je to pekne zohriate pridám očistenú a rozobratú sardelku-môže sa použiť aj sardelová pasta asi za lyžicu. Zohrievam kým sa sardelka nerozpustí ,ja si trocha nahnem rajnicu aby sa sardelka topila v oleji a pomáhamjej vareškou. Pridám cherry paradajky,čím menšie tým lepšie ,pokrájané na štvrtky, prehrejem pár sekúnd a odložím z ohňa
- 3
precedím cestoviny z brokolicou ,dôležité je odložit si pol šálky vody v ktorej sa to varilo. Rajnicu zo sardelkou dám znova na oheň a vsypem tam cestovinu z brokolicou,zosilním oheň a miešam asi pol minútky aby sa chute spojili,pridávam vodu z varenia aby to nebolo suché ,musí tam byť trocha šťavy pretože syr ktorým to posypeme to vysuší. Rozdelíme na taniere a posypeme hojne syrom Pecorino romano .Neviem či ho tu dostať v obchodoch ale viem že ho majú vMETRE.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu