Foto: elixir
Bylinkovo-zeleninová svieža polievka.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme suroviny.
-
2
Všetku zeleniu si na drobno pokrájame. Cvikľu dáme oprážať na oleji (tuku), potom pridáme aj ostatnú zeleninu a tiež chvíľu oprážame.
-
3
Zalejeme trošku viac ako pol litrom vody a na miernom plameni varíme 20 minút.
-
4
Môžeme si vybrať zopár kúskov zeleniny z polievky, potom obsah hrnca rozmixujeme a zeleninu vrátime späť. Osolíme, okoreníme všetkými koreniami okrem farebného.
-
5
Môžeme servírovať, podávame so smotanou, posypané podrveným farebným korením a petržlenom.
@radost určite bola chutná, tak či tak :)