Cvikľová polievka fotorecept

elixir - fotkaelixir, 12. októbra 2013
Cvikľová polievka (fotorecept)
Foto: elixir

Bylinkovo-zeleninová svieža polievka.

2
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
2 PL (alebo rastlinný tuk)
1 strúčik
0,5 ČL
0,5 ČL
0,5 ČL
2 PL




Postup

  1. 1

    Nachystáme suroviny.

    Cvikľová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetku zeleniu si na drobno pokrájame. Cvikľu dáme oprážať na oleji (tuku), potom pridáme aj ostatnú zeleninu a tiež chvíľu oprážame.

    Cvikľová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme trošku viac ako pol litrom vody a na miernom plameni varíme 20 minút.

    Cvikľová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Môžeme si vybrať zopár kúskov zeleniny z polievky, potom obsah hrnca rozmixujeme a zeleninu vrátime späť. Osolíme, okoreníme všetkými koreniami okrem farebného.

    Cvikľová polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Môžeme servírovať, podávame so smotanou, posypané podrveným farebným korením a petržlenom.

    Cvikľová polievka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

frezia
Zaujimava polievka,urcite vyskusam Dakujem za inspiraciu.
marianne
uz naoko krasna,o chuti nepochybujem...uz som ju aj vytlacila:-)
elena
Mám tohto roku kopu cvikly, tak čo z nej? Bude polievka!
marianne
Patri Ti moje velke dakujem,bude jedna z mojich oblubenych,vynikajuca je...len dalej mila @elixir pridavaj taketo super veganske..vdaka:-)
radost
my máme cviklovú teraz na obed...len som nedala toľko korenín...a smotanu klasickú..kravskú..:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia