Smažené koule z vinné klobásy se sýrem
Také máte rádi vinnou klobásu? Já ano a vymyslela jsem si z ní pokrm, na kterém...
Jelení rezeň v ginovo-smotanovej omáčke
Mäso očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme, nasolíme, okoreníme a obalíme v múke.
Šúľancová polievka s klobásou
Včera sme mali na obed šúľance s cibuľou a klobásou. Samozrejme, že som ich urobila...
Kurací hrniec s mladým kelom a šampiňónmi
Také letné varenie v jednom hrnci, keď sa vám nechce stáť pri šporáku, ale vaše...
Trhaný hovädzí bok v domácom chlebe z čierneho piva
Z múky, droždia, soli a piva vymiesime cesto, ktoré necháme nakysnúť do dvojnásobného objemu....
Cestovinová torta s baklažánmi
Tento recept sa v origináli nazýva timballo, no u nás sa preň udomácnil jednoduchší názov "torta"...
Rýchla polievka z instantných rezancov
Inšpirovala som sa Pavlom Dvořákom, ktorý žije v Číne už 10 rokov, študoval sinológiu a má veľmi zaujímavé vlogy :) Veľmi radi ich s manželom sledujeme....
Toastová žemľovka
Možno ste už skúšali žemľovku z vianočky alebo iného pečiva. Ja som vyskúšala z toastového chleba....
Staré zemiaky ako nové a vyprážaný sírovec
Nové zemiačiky ešte nie sú, ale aj staré môžu chutiť ako nové. K nim som vyprážala sírovec - krásne žltá huba, ktorá rastie na listnatých stromoch....
Rolky z mletého morčacieho mäsa so šalviou
Dnes také ľahké rýchle občerstvenie morčacie mleté mäsko so šalviou a kopou zeleninky... úplne skvele sme si...
Kura na sladko
Honosná rodinná večera pozostávajúca z pečeného kuraťa a vynikajúcich pečených jabĺk.
Plnený baklažán
Baklažán naplnený zapečený v rúre, svieže letné jedlo podávané jednoducho s chlebom, prípadne varenými zemiakmi....
Teľacie na smotane s hubami
Umyté mäso pokrájame na rezance a opekáme na rozpálenom oleji, ihneď osolíme, okoreníme a preložíme...
Perkelt á la čárda
Mäso nakrájame na rezance, cibuľu na tenké plátky, očistenú papriku na menšie kúsky a olúpanú paradajku na kocky.
Pizza na paleo spôsob
Paleo je svojím spôsobom alternatívny spôsob stravovania (v porovnaní s tým, ako jeme dnes), stravovanie jaskynného...
RAW špenátovo-avokádová polievka
Skúšala som už zopár raw polievok, ale zatiaľ mi naozaj chutila len táto. Milujem špenát...
Varený losos s kôprovým dressingom
Najprv si pripravíme tzv. court bouillon – bujón na pozvoľné varenie na miernom ohni. Všetky...
Špenátové palačinky s náplní
Množství surovin na plačinky neznám, dělám silně odhadem. Vejce, mléko (někdy i jen...
Ázijské variácie s ryžovým papierom
Máme radi ázijskú kuchyňu. Preto rada skúšam jedlá z nej aj doma, zvlášť v tejto...
Ľahká kuracina na póre
Mäso umyjeme, nakrájame na kocky a opražíme na troche oleja. Umytý pór nakrájame na kolieska...
Cícerové fašírky s bôbom
Cícer aj bôb namočíme aspoň na 24 hodín do vody s malým množstvom soli a môžeme pridať...
Kuracie prsičká pod hríbovou perinou
Na nedeľný obed som chcela vypražiť plnené kuracie prsia..... ale náš tatino priniesol z hory...
Fašírka z ovsených vločiek
Keď už máme dosť mäsa, zvyknem robiť jedlá z ovsenými vločkami. Toto je jeden z receptov ktorý...
Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom
Zemiaky môžu byť základom aj iných jedál, než na aké sme zvyknutí. Napadlo by vás urobiť fašírky práve zo zemiakov?...
Hovädzia špička s chrenom
Gazdinky starého Prešporka vedeli múdro zužitkovať všetko, čo im dávala rieka, záhrady, svahy Malých...
Roládky z pangasia
Nakoľko z dnešného bicyklovania kvôli počasiu nebolo nič, aspoň som sa realizovala v kuchyni...
Gratinovaný pangasius
Dnes som trochu improvizovala a výsledok bol celkom fajn. Použila som filety z pangasia. Myslím...