Grahamové špagety s cuketou

atka7 - fotkaatka7, 27. júla 2011
Grahamové špagety s cuketou
Foto: atka7

Moje obľúbené cuketové špagetky... Jednoduché a rýchle. Mňam :)

20 minút
príprava

Suroviny

podľa chuti




Postup

  1. 1

    V osolenej vode podľa návodu uvaríme celozrnné špagety. Ja kupujem najčastejšie Cessi, pretože nie sú tak drahé.

  2. 2

    Medzičasom si umyjeme cuketu (na jednu porciu približne polovicu menšej cukety) a nastrúhame ju na hrubšom strúhadle. Ja ju nešúpem, ani nevyberám jadierka. Na olivovom oleji krátko orestujeme pretlačený cesnak (ja dávam cca 2 strúčiky na porciu), naozak nie dlho, aby nám nezhorkol, pridáme špagetové korenie Kotanyi (asi pol ČL na porciu), krátko pomiešame a hneď pridáme nastrúhanú cuketku. Trošku ešte podľa chuti posolíme a chvílu restujeme na slabšom ohni, nie dlho, aby nám v cukete ostalo čo najviac vitamínov.

  3. 3

    Uvarené špagety scedíme, pridáme k cuketovej zmesi, premiešame a podávame. Poprípade môžeme posypať strúhaným parmezánom alebo granou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

gabikapb
Ahoj, tak toto si dnes vyskúšam urobiť na obed, rozpísala si koľko na jednu porciu, páči sa mi tento receptík, dúfam, že sa mi podarí :-)
ajuschka
ahoj, to sa mi paaaci :) spravim si ked budem frajerovi robit karfiol, ten ja nemusim, a on zase cukety :)
renama
tak dnes mám postarané čo na večeru, ďakujem pekne, vyzerá to chutne :)
celeblith
cuketu netreba ani struhat, staci nasekat na take stvrtkoliecka, ako so sekerou je to chutnejsie :)
lucylee
@atka7 podobne robievam, je to rychle a mnam. Ale ja cuketu struham. Tak mi to proste chuti. Co obsahuje to korenie?
malinka711
receptík sa mi páči a myslím, že by nemalo vadiť ak použijem obyčajné špagety.. však ?:D
dorisa
Špagety vyzerajú krásne, ja tiež používam výlučne tieto grahamové špagety, sú chutnejšie, ako celozrnné,alebo len vaječne, či bezvaječné. Krásne foto. Teším sa na tvoje fotorecepty zravých jedál:)
atka7
Ahojte, ďakujem vám za komentáriky, ja by som toto jedlo mohla jesť každý deň :) A dúfam, že budú chutiť aj vám, ktorí tento recept ešte nepoznáte...
atka7
@kucylee , to korenie obsahuje sušené paradajky, cibuľu, morskú soľ, cesnak, mrkvu, paštrnák, bazalku, čierne korenie, rozmarín, petržlen (sušené). Myslím, že je to jedno z tých lepších korenín, čo dostať bežne v obchodoch, hlavne sa mi páči, že to neobsahuje e-čka a glutaman, ktorý už pchajú skoro úplne všade :((
atka7
a @lucylee , ďakujem za upozornenie, tag upravený, dúfam, že som to dala správne, troška sa v tom vašom delení nevyznám :)
atka7
@malinka711 , samozrejme, vôbec to nebude vadiť, pôvodný recept je tak či tak z bielych cestovín, len tie ja nejem, preto tie grahamové...
atka7
@dorisa.... no len keby sa mi chcelo popri tom fotiť... :( musím teba najať ako asistenta :))
hanislava
No tak dnes som si ich aj ja urobila, mňááám, výýborné sú. Vrelo odporúčam. Ja som si tam síce dala trošku viac cesnaku ale boli super :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia