Losos so špargľou v prosciutte s horčicovým dresingom
Špargľu očistíme a blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Schladíme v studenej vode....
Srnčie filé na lesnícky spôsob
Z očisteného, vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného srnčieho stehna nakrájame filé. Filé prešpikujeme...
Kolienka so špenátom
Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mrazený špenát, podlejeme malým množstvom vody (aby sa špenát...
Polenta s kuriatkovým glacé
Najemno nasekanú šalotku a huby orestujeme na panvičke a podlejeme vínom, pridáme bylinky, okoreníme, ...
Kuracie prsia so špagetami
Kuracie prsia nakrájať na vačšie kúsky. Osoliť, okoreniť a upiecť na panvici s olivovým olejom....
Thajský lilek
Ústřicová omáčka: prodávají se různé druhy. Ta, co není cítit po rybách a je sladká,...
Bezlepkové banánové šišky
Vo väčšej miske roztlačíme zrelé banány vidličkou na kašu. Pridáme vanilínový a kryštálový cukor. V...
Pšenové šúľance s makom
Skutočne jednoduchý recept na obľúbenú dobrotu pre malých aj veľkých maškrtníkov.
Mäso na arašidoch
Je to veľmi rýchle a chutné jedlo, ktoré dokáže pripraviť aj menej zručný manžel - polokuchár....
Mletý steak s korenistou omáčkou
Polovicu očistenej cibule pokrájame na kocky, druhú polovicu na kolieska. Mleté mäso, na kocky pokrájanú cibuľu, vajcia,...
Hanácka zemiaková omáčka
Takové omáčky jsem se najedla v mládí opravdu hodně! Miloval ji můj tatínek, tak se...
Zajačí perkelt s hráškom
25. februára t. r. sme sa sťahovali za teplom do Arizony. Bolo potrebné...
Pečená krkovička s ajvarom
Doma sme mali ajvar a mňa napadla táto kombinácia. Kto má rád ajvar si príde na...
Zeleninový nákyp s tofu a plesňovým syrom
Plánovala som urobiť ľahší bezmäsitý obed, ale nakoniec som to trochu prekombinovala a vyrobila tento veľmi...
Šošovicová polievka
Červená šošovica je veľmi zdravá, tu je niečo málo o nej: Má vysoký obsah železa, ...
Pohánkové fašírky
Inšpirovala som sa ahľa tuto http://varecha. pravda. sk/recepty/pohankove-karbonatky-/47662-recept. html , keď som mäso nechcela ani vidieť...
Zaprávané držky
Držky uvaríme domäkka, pridáme zeleninu a varíme ešte pol hodiny, kým je všetko mäkké...
Fliačky s tvarohom a jahodami
Fliačky varíme vo vriacej osolenej vode 7 až 8 minút. Po uvarení ich scedíme pomocou sita...
Paradajkovo-avokádový šalát so sezamom a s lososom
Semienka sa stali doslova hitom moderného kulinárstva a výživy. Ja však pri nich spolu s ďalšími nadšencami –...
Tekvicové krúžky v smotanovo-pažítkovom cestíčku
Zostala mi polovica tekvice z prípravy tekvicového prívarku. Pripravila som z nej krúžky, ktoré som...
Slané plnené palacinky
Pripravíme si bešamel. Múku si opražíme . Za stáleho miešania pridávame smotanu a mlieko...
Cordon bleu z baklažánov
kúpila som až priveľmi výhodne plno baklažánov (3 kg), tak teraz vymýšľam, čo z nich....
Ryžové rezance Yakisoba
Recept pripravili študenti SOŠ obchodu a služieb zo Žiaru nad Hronom.
Kačacie prsia na hubách so zemiakmi
Hrubozrnnú soľ zmiešame s provensalským a bielym korením. Túto zmes votrieme do kačacích pŕs a necháme...
Tajomstvo v batôžku
Veľmi rýchle a chutné predjedlo, alebo dokonca hlavné jedlo spolu s prílohou
Kabanos v těstíčku
Tak jsem dělal buřtguláš a zbyl mně kabanos no tak jsme ho dali k obědu smažený v...
Goody - foody s brusnicami
Brusnice, cukor a vodu dáme do hrnca a privedieme k varu.
Kuracie stehná na zelenine
U nás veľmi obľúbený obed. Jeho príprava je rýchla a nenáročná.
Hovädzie kocky na korení štyroch farieb
Na olej dáme kosky mäsa a poopekáme ich z každej strany...