Consommé s hubovými haluškami
Hovädzie mäso sparíme, opláchneme a vložíme do studenej vody spolu so špikovými kosťami. Kontrolujeme mäso...
Veľkonočná mäsovo - pohánková roláda
Máme radi pohánku v akejkoľvek podobe a úprave, tak ma napadlo ju pridať do rolády a...
Teľacie rezne v chrenovej omáčke
tento recept mám od môjho naj kamaráta s ktorým sa kamarátime už 42 rokov.
Zeleninový nákyp s tofu a plesňovým syrom
Plánovala som urobiť ľahší bezmäsitý obed, ale nakoniec som to trochu prekombinovala a vyrobila tento veľmi...
Vyprážaný karfiol s pažítkovou omáčkou
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...
Fazuľovo-hrášková polievka
Zohrejeme si olej vo veľkom hrnci a jemne si opražíme nakrájaný pór.
Teľacie fašírky s rozmarínom
Z mäsa, byliniek, soli, korenia, strúhanky, cesnaku a vajíčka vypracujeme zmes, ...
Odkukané mäsko
Raz ma kamarátka pohostila výborným soté, nevedela som sa ho dojesť. Inšpirovala som sa a...
Pekáč zo záhrady
Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ich ošúpeme a necháme v celku.
Krémová cuketovo-kokosová polievka
Zelená a fajnová! O to viac, ak sú v nej samé zdravé a výživné ingrediencie.....
Halušky zo zemiakovej vody
Už tak zo zvyku zlievam vodu z varených zemiakov, dá sa využiť na viac spôsobov...
Jarná fazuľová polievka
Na oleji opražíme nadrobno nakrájaný pór, papriku, cesnak a paradajky.
Fašírky trochu inak
Kto má rád tradičné jedlá a lahôdky a niekedy s obmenou, je toto recept práve pre...
Mušle sv. Jakuba na špenátovom rizote
Maslo jemne rozpustíme na panvici, pridáme mušle sv. Jakuba a jemne ich opekáme. Pridáme...
Avokádový mini Quiche
Časť rýchleho nedeľného obedíka. Quiche je chuťovo jemný a chrumkavý.
Orientálne mäsko
Tento recept sa zrodil neočakávane počas prípravy jedného obeda. Keďže nám aj neočakávane dosť zachutil, zapísala som...
Rezeň v cviklovom cestíčku
Na Slovensku máme veľa druhov potravín. Treba s nimi len pracovať a spájať aj zdanlivo nespojiteľné....
Losos so špargľou v prosciutte s horčicovým dresingom
Špargľu očistíme a blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Schladíme v studenej vode....
Pečené kolienko so zemiakovou kašou s mladým hráškom
Kolienko marinujeme v zmesi bylín, cesnaku, oleja a piva a necháme cez noc v chladničke....
Všeličo na sudovej kapuste-eintopf
Aj takto sa dá pochutiť si, nemusí byť vždy jednotvárna klasika. Robím na tento spôsob...
Opekané syrové placky so šampiňónmi
Niečo rýchle z dostupných surovín a nie príliš mastné, s letnými zemiačikmi zo záhradky a uhorkovým...
Ryžové rezance Yakisoba
Recept pripravili študenti SOŠ obchodu a služieb zo Žiaru nad Hronom.
Kyselica
Ježíšek mně nadělil Kuchařku z Valašska. To jsem nemohl nechat jen tak a hned jsem četl....
Polievka z glejovky
Ani vlastne neviem, ci sa toto maso vola glejovka. Pre istotu som pridala aj fotku....
Tortilla s mletým mäsom pikant
Tortilla sa dá naplniť ľubovolnými surovinami. Ja som pri tomto recepte využila to čo som mala...