Cuketová polievka s rukolou

elixir - fotkaelixir, 4. marca 2013
Cuketová polievka s rukolou
Foto: elixir

Polievka, ktorá je dobrá po celý rok - môže byť servírovaná na teplo i na studeno bez prílohy, je jemne nasladlá a konzistenciou zľahka Zobraziť celý popisPolievka, ktorá je dobrá po celý rok - môže byť servírovaná na teplo i na studeno bez prílohy, je jemne nasladlá a konzistenciou zľahka pripomína dreň.

2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 hrsť približne
1 ks
1 PL
500 ml
0,5 ČL
1 PL
3 PL
Príloha:
1 strúčik
1 PL
20 g

Postup

  1. 1

    Prichystáme si suroviny. Dáme si v hrnci rozohriať maslo, opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu.

    Cuketová polievka s rukolou - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si nakrájame cuketu, pridáme do hrnca tiež, aj s čiernym korením a kari a 2 minúty pražíme. Zatiaľ si nakrájame hrušku.

  3. 3

    Pridáme zohriaty kurací vývar, soľ, kúsky hrušky a víno, varíme 20 minút.

  4. 4

    Medzitým si pripravíme prílohu. Rozohrejeme si maslo v menšom hrnci, pridáme tam na plátky nakrájaný cesnak a kocky pečiva a opekáme.

  5. 5

    Keď sa polievka dovarí, rozmixujeme ju a rozmiešame v nej PL sladkej smotany. Naložíme do tanierov, na vrch dáme stonky rukoly a opražené pečivo. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

elixir
Vďaka, bola trošku iná, než na akú sme aj my doma privyknutí, ale dobrá. :)
elixir
@marikafil bude to trošku iné, hrušky majú inú štruktúru než jablká, ale aj to by mohlo byť fajn. Možno nejaké sladšie by sa dalo použiť. Ak tak vyskúšaš, daj mi vedieť, ako chutilo, ak si spomenieš. :)
elenamm
@elixir tato polievka je fantasticka! Manzel povedal, ze uz davno taku vybornu nejedol. Vsetky chute vyvazene, nenormalne vsetko spolu ladilo.