Foto: elixir
Polievka, ktorá je dobrá po celý rok - môže byť servírovaná na teplo i na studeno bez prílohy, je jemne nasladlá a konzistenciou zľahka Zobraziť celý popisPolievka, ktorá je dobrá po celý rok - môže byť servírovaná na teplo i na studeno bez prílohy, je jemne nasladlá a konzistenciou zľahka pripomína dreň.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prichystáme si suroviny. Dáme si v hrnci rozohriať maslo, opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu.
-
2
Medzitým si nakrájame cuketu, pridáme do hrnca tiež, aj s čiernym korením a kari a 2 minúty pražíme. Zatiaľ si nakrájame hrušku.
- 3
Pridáme zohriaty kurací vývar, soľ, kúsky hrušky a víno, varíme 20 minút.
- 4
Medzitým si pripravíme prílohu. Rozohrejeme si maslo v menšom hrnci, pridáme tam na plátky nakrájaný cesnak a kocky pečiva a opekáme.
- 5
Keď sa polievka dovarí, rozmixujeme ju a rozmiešame v nej PL sladkej smotany. Naložíme do tanierov, na vrch dáme stonky rukoly a opražené pečivo. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu