Plnená kačica na červenej kapuste
Marek Ort
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen slovenského tímu na Culinary World Cup ´10 v Luxemburgu, 16. októbra 2011
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen slovenského tímu na Culinary World Cup ´10 v Luxemburgu, 16. októbra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kačacie prsia naplníme zmesou kapusty a pomarančov. Osolíme a môžeme pridať čerstvý rozmarín. Opečieme z oboch strán a dopekáme v rúre pri 180 0C zhruba 10 až 15 minút podľa veľkosti. Mäso musí byť vnútri ružové.
- 2
Na oleji orestujeme cibuľku, pridáme cukor, rascu, kapustu, zalejeme vínom a šťavou z pomaranča. Dochutíme a dusíme do mäkka.
- 3
Zemiaky uvaríme nakrájané na menšie kocky. Medzitým na slanine opečieme najemno nakrájanú cibuľku a rascu, pridáme uvarené zemiaky a roztlačíme ich. Do zemiakov môžeme pridať výpek z kačacích pŕs na zlepšenie chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu