Plnená kačica na červenej kapuste

Marek Ort
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen slovenského tímu na Culinary World Cup ´10 v Luxemburgu, 16. októbra 2011
Plnená kačica na červenej kapuste
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
400 g
4 ks
100 ml
200 ml
2 ks
800 g
100 g




Postup

  1. 1

    Kačacie prsia naplníme zmesou kapusty a pomarančov. Osolíme a môžeme pridať čerstvý rozmarín. Opečieme z oboch strán a dopekáme v rúre pri 180 0C zhruba 10 až 15 minút podľa veľkosti. Mäso musí byť vnútri ružové.

  2. 2

    Na oleji orestujeme cibuľku, pridáme cukor, rascu, kapustu, zalejeme vínom a šťavou z pomaranča. Dochutíme a dusíme do mäkka.

  3. 3

    Zemiaky uvaríme nakrájané na menšie kocky. Medzitým na slanine opečieme najemno nakrájanú cibuľku a rascu, pridáme uvarené zemiaky a roztlačíme ich. Do zemiakov môžeme pridať výpek z kačacích pŕs na zlepšenie chuti.

Diskusia k receptu

2010
Krasny recept, naaranzovany super...ale sorry , to moderne varenie kacky na krvavo -ruzovo nie je pre mna asi som moc tradicny pri hydine.
danulatenko
2010, ked nie ste na krvavo-ruzovu hydinu a vo svojom repertoari mate exoticke recepty, mozno mi budete vediet poradit.... kacica po domacky z cinskej restiky... upecene prsko do makkucka, uplne chrumkava kozicka, ktora sa vam nehnusi zjest a pod prskom nejako vyborne udusena asi cinska kapusta. Korunou na vsetkom je nejaka slivkova omacka... :)
evilauri
Vyzera to velmi chutne, ja som robila vzdy iba celu kacku a do kapusty nastruham aj 2 jablcka. Ale dat do nej pomarance, to je vyborny napad, vdaka za inspiraciu,krasny receptik :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia