Foto: martinis
Obyčajnú omeletu vieme pripraviť asi všetci, veľmi populárna je tiež verzia s hráškom. Skúšali ste však už ako jej základ použiť nastrúhanú cuketu a Zobraziť celý popisObyčajnú omeletu vieme pripraviť asi všetci, veľmi populárna je tiež verzia s hráškom. Skúšali ste však už ako jej základ použiť nastrúhanú cuketu a zjemniť ju ricottou ? - pozor, dnes nejde o nadýchanú verziu, ale o jedlo s výdatnejším zeleninovým základom :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 PL |
|
1 ks menšia (nahrubo nastrúhaná) |
|
1 hrsť |
|
1 strúčik (nahrubo nasekaný) |
|
3 ks |
|
poriadna štipka |
|
|
|
|
|
1/2 téglika |
|
na podávanie |
|
Postup
-
1
Zo všetkého najskôr umyjeme cuketku, zbavíme ju koncov a nahrubo nastrúhame - poslúži ako skvelý základ spolu so strúčikom cesnaku nasekaným nahrubo a hrsťou hrášku. Olej na panvici rozohrejeme, všetky spomenuté suroviny naň pridáme a restujeme pár minút.
- 2
Tento čas využijeme na vymiešanie troch vajíčok s poriadnou štipkou soli, mletého čierneho korenia a pažítkou. Ochutenie v tejto fáze je veľmi dôležité :)
- 3
Vaječnú zmes vylejeme na zeleninu, plameň znížime a necháme vajíčka trocha stuhnúť a prstami rozmrvíme ricottu. Pomaly dopečieme, kým vajíčka nie sú hotové a preložíme na tanier - ak sa vám rozpadne tak ako mne, nič sa nedeje, len ju upravte do pôvodného tvaru :)
- 4
Doplníme trochou miešaného šalátu a možno servírovať - napríklad s malými žemličkami či kaiserkami :)
- 5
Ricotta sa v omelete nevyskytuje práve najčastejšie - ale prečo nie, veď ide o druh syra, ktorý sa k vaječným pokrmom veľmi dobre hodí. Chuť ricotty omeletu troška zjemní a dodá zaujímavú štruktúru, takže sa stáva celkom zaujímavým jedlom :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vyzerá chutne tvoj recept, aj obrázok
prepáč prieklepy:)
krásne to máš... krásne... dík za pripomenutie... tušim nebudem čakať kým cuketka dozreje... asi kúpim - ale vlastne, mám zavárané cukety cesnakové... skoro som na ne zabudla... dík - dorý nápad, skúim podľa teba.... dík
@jamarlen s tvarohom to môže byť fajn, zeleninu je samozrejme možné obmieňať :) Ja zvyčajne robím len z dvoch vajíčok, ale aby bola omeleta kompaktná, musel som pridať ešte jedno. Ďakujem za pochvalu a za preklepy sa neospravedlňuj, tých ja sám robím dosť ;)
@deftera : ďakujem, popri skratke SNV vyzerá KK akoby si môj recept posúvala do Kežmarku :O)
@manya tak s domácou to bude absolútna delikateska, máš vyhraté ;)
@marianna76 s domácou zeleninou je to samozrejme zase o trocha chutnejšie, aj ja sa už teším na leto :) So zaváraným cuketkami ? Prečo nie ! Aj ja by som také bral (máš tu niekde recept ?)... :)
@pipnat daj potom prosím vedieť, ako chutilo ;)