Omeleta s ricottou, cuketou a hráškom

martinis - fotkamartinis, 19. januára 2014
Omeleta s ricottou, cuketou a hráškom
Foto: martinis

Obyčajnú omeletu vieme pripraviť asi všetci, veľmi populárna je tiež verzia s hráškom. Skúšali ste však už ako jej základ použiť nastrúhanú cuketu a Zobraziť celý popisObyčajnú omeletu vieme pripraviť asi všetci, veľmi populárna je tiež verzia s hráškom. Skúšali ste však už ako jej základ použiť nastrúhanú cuketu a zjemniť ju ricottou ? - pozor, dnes nejde o nadýchanú verziu, ale o jedlo s výdatnejším zeleninovým základom :)

1
porcia
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
1 ks menšia (nahrubo nastrúhaná)
1 hrsť
1 strúčik (nahrubo nasekaný)
3 ks
 poriadna štipka
1/2 téglika
 na podávanie




Postup

  1. 1

    Zo všetkého najskôr umyjeme cuketku, zbavíme ju koncov a nahrubo nastrúhame - poslúži ako skvelý základ spolu so strúčikom cesnaku nasekaným nahrubo a hrsťou hrášku. Olej na panvici rozohrejeme, všetky spomenuté suroviny naň pridáme a restujeme pár minút.

  2. 2

    Tento čas využijeme na vymiešanie troch vajíčok s poriadnou štipkou soli, mletého čierneho korenia a pažítkou. Ochutenie v tejto fáze je veľmi dôležité :)

  3. 3

    Vaječnú zmes vylejeme na zeleninu, plameň znížime a necháme vajíčka trocha stuhnúť a prstami rozmrvíme ricottu. Pomaly dopečieme, kým vajíčka nie sú hotové a preložíme na tanier - ak sa vám rozpadne tak ako mne, nič sa nedeje, len ju upravte do pôvodného tvaru :)

  4. 4

    Doplníme trochou miešaného šalátu a možno servírovať - napríklad s malými žemličkami či kaiserkami :)

    Omeleta s ricottou, cuketou a hráškom - obrázok 4
  5. 5

    Ricotta sa v omelete nevyskytuje práve najčastejšie - ale prečo nie, veď ide o druh syra, ktorý sa k vaječným pokrmom veľmi dobre hodí. Chuť ricotty omeletu troška zjemní a dodá zaujímavú štruktúru, takže sa stáva celkom zaujímavým jedlom :-)

Diskusia k receptu

luss44
páči sa mi, ukladám a vyskúšam, ako zdravá večera môže byť fajn, len riccotu vymením za balkánsky syr
jamarlen
robievam aj s rikotou, aj s odtučneným tvarohom, pomiešam a opekám ako lievance, aj zeleninu obmieňam, senzsčné do durovou postrúhanou brokolicou, či karfiolom, ale aj kalerábikom, či mrkvou. dávam všk menej vajec na porciu
vyzerá chutne tvoj recept, aj obrázok
manya
dobrá inšpirácia, v sobotu sa mi podarilo vyrobiť asi 200 g ricotty, už viem ako ju použijem.
marianna76
ano, takto je to super... podobné, podľa zeleniny v záhradke tiež robievame.... a deti to majú veľmi radi...
krásne to máš... krásne... dík za pripomenutie... tušim nebudem čakať kým cuketka dozreje... asi kúpim - ale vlastne, mám zavárané cukety cesnakové... skoro som na ne zabudla... dík - dorý nápad, skúim podľa teba.... dík
pipnat
práve som si kúpila ricottu, bude dobrá večera:)
martinis
@luss44 to som rád, že sa páči :) Zamenením ricotty za balkánsky syr vytvoríš - najmä chuťovo, čiastočne i štruktúrou odlišnú variantu tejto omelety. Ak ricottu rada nemáš, je to OK, ale ak áno, určite vyskúšaj originál. Nevravím, že s balkánskym syrom nemôže byť dobrá :-)
@jamarlen s tvarohom to môže byť fajn, zeleninu je samozrejme možné obmieňať :) Ja zvyčajne robím len z dvoch vajíčok, ale aby bola omeleta kompaktná, musel som pridať ešte jedno. Ďakujem za pochvalu a za preklepy sa neospravedlňuj, tých ja sám robím dosť ;)
@deftera : ďakujem, popri skratke SNV vyzerá KK akoby si môj recept posúvala do Kežmarku :O)
@manya tak s domácou to bude absolútna delikateska, máš vyhraté ;)
@marianna76 s domácou zeleninou je to samozrejme zase o trocha chutnejšie, aj ja sa už teším na leto :) So zaváraným cuketkami ? Prečo nie ! Aj ja by som také bral (máš tu niekde recept ?)... :)
@pipnat daj potom prosím vedieť, ako chutilo ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia