Plnené šampiňóny a plnené zemiaky na smotane

kaufland - bez fotkykaufland, 18. apríla 2012
Plnené šampiňóny a plnené zemiaky na smotane
Foto: kaufland

Ak potrebujete rýchlo a chutne navariť - toto je ten správny recept :-)

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny

1 ks
700 g
15 dkg
1 ks
2 ks
1 ks staršie
1 ks (konzerva)
alebo:
1 kg




Postup

  1. 1

    Šampiňóny očistíme,nožičky oddelíme od klobúčika,polejeme mliekom a asi 10 minút necháme postáť. Nožičky zo šampiňónov nakrájame nadrobno a spolu s cibuľkou orestujeme na troche oleja,pridáme na pásiky pokrájanú šunku,a pridáme syr bambíno-chvíľu podusíme,kým sa syr neroztopí a spojí nám všetky ingrediencie. Klobúčiky zo šampiňónov zlejeme z mlieka a pokvapkáme citrónovou šťavou a trocha posolíme. Vychladnutou zmesou naplníme tieto klobúčiky,a na vrch položíme kôpku strúhaného syra podľa vlastného výberu..

  2. 2

    Zemiaky očistíme, vyvŕtame dieru /ja mám špeciálnu vývrtku z istej burzy :-)) / ak nemáte vývrtku,skúste nejako spraviť do zemiaku dieru:-) a tieto deravé zemiaky naplníme zmesou: pečeňovú paštétu zmiešame s pečivom ktoré sme dali rozmočiť v troche vody,pridáme soľ,korenie,petržlenovú,alebo kôprovú vňať.

  3. 3

    Vývrtky zo zemiakov,naplnené zemiaky s paštétou a plnené šampiňóny uložíme na omastený plech,posolíme povrchu,posypeme vňaťou z petržlenu a podlejeme dostatočným množstvom smotany. Pečieme najskôr prikrité pod alobalom a potom odokryté.Počas pečenia občas zemiaky poievame smotanou z plechu.Plnené zemiaky a vývrtky zo zemiakov sú prílohou k plneným šampiňónom.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

eva53
celé to vyzerá skvelo,musím aj ja oprášiť moju vývrtku,celkom som na ňu zabudla
nikol156
Ja priam milujem takéto plnené zemiaky, no my robievame plnku z mletého mäsa. Z celkového jedla sú najlepšie tie vývrtky. Sú mňamózne.
paveva
samozrejme, že nemám vývrtku, nedalo by sa prekrojiť zemiak, vydlabať a po naplnení spojiť? skúsim to
kaufland
určite by sa dalo aj zemiak prekrojiť a vydlabať,ale o tie vývrtky sa doma vždy pobijeme :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia