Foto: aja1
Po prvý krát som sa stretla s touto polievkou až u mojich svokrovcov.
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do vody si dám variť údené mäso ktoré po uvarení vyberiem z hrnca.
- 2
Do vývaru pridám na plátky nakrájanú a usušenú vodnicu. Približne za dve hrste (píšem tak,ako robím).Vodnica sa pomerne rýchlo uvarí.
- 3
Medzitým ako sa varí vodnica alias vianočná repa si spravím z oleja, hladkej múky a červenej papriky zásmažku(ja do zásmažky nedávam cibuľku, kto chce nech si pridá) a dám do už skoro uvarenej polievky, nechám povariť, skúsim či netreba prisoliť a či je už vodnica mäkká. Pridám trošku vegety a môžem servírovať.
- 4
K mäsku si pripravím zemiakový šalát alebo hrachovú kašu a štedrovečernú večeru mám hotovú.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu