Vianočná repová polievka

aja1 - bez fotkyaja1, 18. novembra 2009
Vianočná repová polievka
Foto: aja1

Po prvý krát som sa stretla s touto polievkou až u mojich svokrovcov.

6
porcií
10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Do vody si dám variť údené mäso ktoré po uvarení vyberiem z hrnca.

  2. 2

    Do vývaru pridám na plátky nakrájanú a usušenú vodnicu. Približne za dve hrste (píšem tak,ako robím).Vodnica sa pomerne rýchlo uvarí.

  3. 3

    Medzitým ako sa varí vodnica alias vianočná repa si spravím z oleja, hladkej múky a červenej papriky zásmažku(ja do zásmažky nedávam cibuľku, kto chce nech si pridá) a dám do už skoro uvarenej polievky, nechám povariť, skúsim či netreba prisoliť a či je už vodnica mäkká. Pridám trošku vegety a môžem servírovať.

  4. 4

    K mäsku si pripravím zemiakový šalát alebo hrachovú kašu a štedrovečernú večeru mám hotovú.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia