Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
90 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Fazuľu namočíme cez noc, mungo namočíme na hodinu, oba druhy fazule uvaríme každú zvlášť domäkka, scedíme, jemne popučíme a zmiešame dokopy. Dochutíme najemno nakrájanou bazalkou, cesnakom, soľou a čiernym korením. Odrežeme konce papriky a odstránime zvnútra semienka, papriky naplníme fazuľovou zmesou.
- 2
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno, restujeme v hrnci na olivovom oleji dozlatista, pridáme nasekaný cesnak a bazalku, jemne restujeme a prilejeme paradajky, ktoré predtým 5 minút povaríme, dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom a podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením.
- 3
Plnenú papriku vložíme do paradajkovej omáčky a dáme zapiecť do rúry predhriatej na 180°C asi 20 minút. Podávame s varenými zemiakmi alebo kysnutou knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu