
Pangas twister
Někdy musím experimentovat, aby trochu lehčí jídlo nějak vypadalo a chutnalo mi. tenhle experiment...

Zemiaková panvica s artičokmi
Málo prácne, relatívne rýchle a sýte zeleninové jedlo.

Bravčový Eintopf s ryžou, alias biacovský kotlet
Určite aj Vás mamky a zvlášť babičky poúčali, že na Nový rok sa nesmie variť a...

Kuracie prsia v jogurtovo-syrovej perinke
Toto je naš stary a velmi oblúbený recept, lebo je nenáročný a velmi jednoduchý. Používam...

Treska na čiernom šošovicovom šaláte
Naše prababičky aj bez vedy neomylne vycítili, že strukoviny – premenené na polievky či prívarky –...

Pečená kačka s bezlepkovými lokšami a chrumkavou kapustou
Po predveľkonočnom pôste sa žiada pripraviť si poriadnu slávnostnú hostinu. A práve takú pre vás máme....

Marinovaná kuracinka
Marinádu mám z jednej televíznej relácii o varení vysielanú ešte za starého režimu. Robievala som ju...

Congee - ázijská ryžová kaša
Veľmi obľúbené ázijské jedlo, stačí dochutiť podľa vašich preferencií.

Losos na smotanových zemiakoch
Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke. Necháme vychladnúť, ošúpeme, pokrájame na plátky.

Losos so zeleným korením
Ve velké pánvi či kastrolu rozpustíme máslo, přidáme cibulky či šalotky nakrájené najemno a smažíme na...

Hovädzí paprikáš s hlivou
Nenechajte sa, prosím, zmiasť krajcom chleba, na ktorom si hovie „veliká lžečka“! To som...

Cestovinové timballo
Toto timballo je cestovina zapecena v listkovom ceste. Cetovina je ochutena omackou z besamelu, hribov, sunkou, mozzarellou...

Pizza
Všetko spolu vypracujeme na hladké cesto a rozvaľkáme na veľkosť pechu. Ja dám cesto na papier na...

Bůček marinovaný ve víně
Určitě skvělá inspirace třeba na Silvestra. Vyzkoušejte, u nás zmizel ze všech dobrot jako první...

Jahňacina s raviolami
Jahňací chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, obalíme v bylinkách a zabalíme do prosciutta. Prudko...

Jarná fazuľová polievka
Na oleji opražíme nadrobno nakrájaný pór, papriku, cesnak a paradajky.

Tatranská roláda
Orez a konce zo sviečkovice pomelieme niekoľkokrát tak, aby vznikla jemná pasta. Do tejto hmoty...

Srnčí chrbát s hráškovými strukmi a so zemiakovými kroketami
Srnčí chrbát osolíme, okoreníme a na oleji za stáleho obracania grilujeme 6–7 minút. Potom dáme oddýchnuť...

Lečo s cícerom a s tofu
Nemala som práve čerstvé paradajky, tak som ich nahradila paradajkami v konzerve....

Vyprážané bryndzové placky
Mnohí z nás pri varení používajú koreninové zmesi z obchodu, ktoré sú plné soli a glutamanu....

Kurgul - kostnatý guľáš
Toto je taká variácia na guľášik, veď guľáš je typické improvizačné jedlo, ktoré sa nemôže variť presne...

Pivné placky so slaninou a plesňovým syrom
Nakrájaný syr zalejeme pivom a necháme hodinu postáť. Biele pečivo nakrájame na kocky.

Čertov rolovaný bôčik
Údené mäso, bylinky, cesnak a feferónky nakrájame nadrobno, zmiešame a dochutíme. Bôčik rozrežeme,...

Kosáky s kapustou a tvarohom
Toto je iný spôsob na oblúbené halušky , ktoré má v obľube moja dcéra. Je to...

Baklažán zapekaný s paradajkami a syrom, ľahký šalátik
Recept je zmesou rôznych videných receptov, nijakého konkrétneho, takpovediac mi napadol sám. Dokáže byť...

Cuketové soté s hriankami
Všetku zeleninu nakrájame na kúsky. Na panvicu dáme rozohriať maslo, pridáme cuketu, cibuľku, cesnak a...

Žilinský tokáň
Mäso nakrájame na kocky. Opražíme na oleji cibuľu a pridáme mäso a opražíme do hneda...

Chrumkavý losos so zeleninovými hranolčekmi
Losos s chrumkavou posýpkou a zdravou prílohou, to je skvelý obed z jedného pekáča.