tento recept mám od svojej mamky.
Suroviny
1800-3000 g |
|
1 čl |
|
2 PL |
|
3 dl |
|
Plnka: | |
2 ks alebo žemľa |
|
0,5 dl |
|
2 PL |
|
3 ks |
|
150 g , (hydinová alebo vnutornosti) |
|
30 g |
|
|
|
1 čl |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Očistená,umytá a osužená hus sa naplní pripravenou plnkou,upevní motúzom (zašije sa) alebo kovovou ihlicou,osolí,vloží do pekáča,poleje sa roztopeným maslom,mierne podleje vývarom a pečie domäkka.Počas pečenia sa hus polieva výpekom-šťavou-a podľa potreby dolieva vývarom.Upečená hus sa vyberie a uchová v teple.Vypečený tuk sa zleje,výpek sa zaleje potrebným mnostvom vývaru,povarí,precedí a pridá sa trochu tuku zo zlitej masti z pečena.
- 2
,,Plnka": Olúpaný senvič sa navlhčí mliekom,pridá sa na masle podusená,nadrobno pokrájaná cibuľa so šalotkou, na drobné kocky nakrájaná pečeň alebo vnutornosti a zomletá slanina.K pripravenej smesi pridajú,olúpané,jaderníkou zbavené postrúhané jablká,podusené na masle.Nakoniec sa pridá najemno nakrájaná petržlenová vňať so šalviou,vajce,solí sa,okorení mletým čiernym korením,muškátovým orechom a spolu dobre premieša.Vhodné prílohy:rôzne upravené zemiaky,zeniakové knedle,žemlové knedle,rôzne upravená kapusta..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu