Sekaná s mozaikou syra a červenej kápie
Je to vlastne fašírka pečená v chlebovej forme.
Letný paradajkový šalát s mušličkami a vyprážaným karfiolom
Leto už balí „kufre“, no svoju kúzelnú vôňu nám láskavo ponecháva aj vo forme svojich plodov...
Kurací rezeň s južným ovocím
K tomuto jedlu ma inšpiroval recept v knihe : Recepty zo života 2, str. 31, "Exotocký rezeň...
Zapekaný zeler so syrom
Zeler očistíme, pokrájame, uvaríme v osolenej vode domäkka a scedíme. Pridáme nahrubo postrúhaný ementálsky...
Zapečené gulôčky v syrovej perinke
Zaujímavý a chutný recept, inšpiráciu som našla na nete. Trošku som ho upravila podla mojich predstáv......
Ham & eggs & mozzarella
Nedávno som bola vo Francúzsku a na letisku som si dala niečo, čo sa trocha podobá...
Pirohy po poľsky
Aj tento recept mám od babky. Sú u nás veľmi obľúbene. Zvykneme ich jesť aj...
Jeseň na tanieri (pečená paprika plnená kuracím mäsom)
Neskutočne skvelá sladká chuť papriky v kombinacii so slanou kuracinou, šťavnaté, mňam. Recept našiel...
Chutné rezne
10 rezne kuracie alebo bravčové naklepať osoliť:potom si spravíme lak a to 4-5vajička, 2lyžice majoránky, 7stručky cesnak, 2...
Sabzi polo...ryža s mletým mäsom
Sabzi znamená zelené(rôzne zelené bylinky) a poló je ryža... takže tento recept som mohla nazvať aj...
Paradajková polievka - rýchlo a jednoducho
Do hrnca dáme variť vodu s ošúpanou cibuľou a koreninami. Množstvo korenia podľa chuti. Pridáme...
Losos so smotanovými zemiakmi a rukolou
Žijem vo Fínsku, kde je losos veľmi obľúbený, a podľa mňa teda oprávnene, lebo...
Karfiol v syrovo-smotanovej perinke
Karfiol takto pripravený mám veľmi rada... ani nie je potrebná príloha, ja ho mám najradšej len tak......
Mäsovo-syrové guľky
Kniha Letné a zimné nápoje, ktorú som vyhrala na Vareche, obsahuje okrem nápojov aj pár...
Filety z tresky s mozarellou
Pripravíme filety , posypeme korením na ryby a na panvicu dáme maslo a naň potom dáme filety...
Slaný koláč s červenou cibuľou a baklažánom
Cibuľu očistíme a nakrájame na polovice, následne na plátky.
Marocký kozací tagine
Tagine je keramická marocká nádoba a všetko čo sa v nej varí sa tiež volá tagine...
Quiche - paradajky&olivy
Quiche, alebo slany kolac, moze byt chutnym jedlom na ranajky, obed ba aj veceru,...
Lievance so šípkovým džemom
Vajcia vyšľaháme, pridáme mlieko, cukor, štipku soli, hladkú múku a vyšľaháme polotekuté cesto, do ktorého pridáme kvasnice...
Zasnežené jablkové šišky
Fajnové šišky, bez droždia, bez kysnutia a vylepšené jablkami. Na fašiangy ako stvorené...
Špagety so smotanovo– kôprovou omáčkou
Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pridáme špagety, uvaríme ich do polotuha a scedíme. Scedené...
Kuracie soté s omáčkou z koreňovej zeleniny, paradajok a jabĺk
Toto jedlo je úžasné, ľahké a chuťovo vyvážené.
Jednoduchý losos s pomarančovým korením
Čerstvému lososovi podľa mňa svedčí úplne jednoduchá príprava, žiadne zložité receptúry.
Španielska gaštanová polievka podľa Nory Beňačkovej
Populárna slovenská hlásateľka Nora Beňačková uvarí gaštanovú polievku.
Morčacina na spôsob kebabu a tzatziky šalát
Tento recept som vyskúšala najmä kvôli tomu, že môj manžel si ho v poslednej dobe často...
Naj palacinky
Raz som sa doma nudila tak som si zavolala naj kamarátku ku mne a robili sme palacinky....
Kačacie prsia na víne
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode a uvarené necháme úplne vychladnúť. Polovicu zemiakov nastrúhame na...
Rezne z kelových listov
Kel sa niekedy v slovenskej kuchyni využíval omnoho častejšie ako dnes. Pritom ide o zdravú a...
Morčacia pečeň v syrovo-smotanovom cestíčku
Jednoduchý obed, rýchle hotový aj vtedy stíhame, ak máme sobotňajšie upratovanie.