
Rebrove čerto
názov je len skomolenina "čertovho rebra", ktorá sa u nás v rodine s obľubou používa...

Trinxat
Název Trinxat znamená „mačkat“ a čte se trinčat. Základem jsou štouchané brambory s kapustou (kel).

Steak s vínovou redukciou s korením a chilli
Dlho som sa na toto jedlo odhodlávala až som sa odvážila, na prvý krát som so...

Štefánia roláda z jelenieho mäsa
Dnes som vyskúšala urobiť mäsovú roládu plnenú varenými vajíčkami z jelenieho mäsa... je vynikajúca...

Kefírové jablkové lievance s krupicou
Ošúpané jablká nastrúham na stredných (nie veľkých) očkách a drevenou vareškou premiešam s krupicou. Pridám soľ,...

Polenta s hubami
Bola dnes k obedu :) mne chutila. recept mám z českého časopisu ... diky Maťa...

Šanghajský koktail
Tento recept som čítala v jednej knihe, kde autor dosť podrobne popisoval svoje návštevy vo vychytenej...

Holubacie rizoto
Je to rýchly a veľmi chutný obed, ak nemáte holuba z nedeľnej polievky, môžete použiť...

Zemiaky so sezamom
Tieto zemiaky môžete pripraviť ako prílohu ku mäsu alebo k jogurtovému dipu :-) keď sme kedysi piekli...

Mix troch druhov húb na šalotke
Vďaka modernej dobe som dostatočne informovaný aj o stave „hubovej žatvy“ na slovenských lúkach, stráňach...

Ruličky, krúpna kaša a Chrumšalát
Tak toto ste, predpokladám, ešte nejedli! Zvlášte, nezvyčajné a prekvapivé jedlo! Kombinácia chutí, ...

Vývar s kosťami z pečenej morky
Turkey Stock from Health Wire, pod týmto názvom som rcp na tento vývar prevzal z informačného...

Ach tie prsia
Hádam si uvedomujeme, kde všade nás prsia stretávajú, či už morčacie, kačacie, kuracie......

Plnené kuracie krídelká
Tento recept som získala od svojej známej a pretože je to jedlo velˇmi chutné a úsporné...

Cestovinový šalát s kuracím mäsom a s mrkvičkou na cesnaku
Je tu veľa výborných receptov na šaláty, aj cestovinové, ale takýto som tu nenašla, ...

Fazuľová hustá starého zálesáka
… alebo aj fazuľový mix, či finta dobrého gazdiniaka – na chatu, na chalupu i...

Morčacie roládky s cviklovou penou
Mrkvu a petržlen nakrájame na malé kocky, urestujeme na masle, a ochutíme soľou a korením....

Grilovaný jahňací chrbát s cícerovým pyré
Jahňacinu opláchneme, pridáme bylinky, cesnak a naložíme do oleja. Potom pomaly opečieme a vložíme...

Wasabi zemiaková kaša s údenou krkovičkou a kyslými uhorkami
Ku príprave zabíjačkového taniera som kúpila krásny kus krkovičky údenej klasickým spôsobom. Nič predvarené, vákuové...

Paradajková omáčka s haluškami
ďalšia klasika medzi receptami je od mojej nebohej mamky a robievame ho dosť často keď sme všetci...

Zdravý kurací koláč plnený mozzarellou
Postup je úplne jednoduchý. Pomelieme si kuracie prsia, mrkvu, zeler, cesnak a celé...

Panenka s líčkami, kalerábovým pyré a hlivou
V rozpustenej husacej masti, do ktorej sme pridali cesnak, bobkový list a tymian, pomaly konfitujeme...

Marocký kozací tagine
Tagine je keramická marocká nádoba a všetko čo sa v nej varí sa tiež volá tagine...

Špagety so zelenou fazuľkou, slaninou a rajčinami
Uvaríme Cestoviny. Fazuľky očistíme, zbavíme vlákien, rozkrojíme na polovicu a v mierne osolenej vode uvaríme domäkka, ale...

Kuracie krídelká v pivovo-jablkovo-medovej marináde
Chutná, netradičná ale dostupná marináda a lahodne vypečené kuracie krídelká s vaším obľúbeným dipom a zeleninou...

Hovädzinka špikovaná kuracími prsiami a slaninou a bravčový perkeltík
Keďže je hovadzina trošku suchá, tak sa zvykne prešpikovať slaninou, aby bola šťavňatejšia!A ja som si vymyslel,...

Kuracie stehná s prekvapením
Dnešný obed bol taká improvizácia čo chladnička dala to som navarila. Hádam sa niekto inšpiruje.

Živánska
Komerčný recept <br /> Obľúbenou klasikou grilovačiek v mnohých slovenských rodinách je už tradične živánska. Jedlo s vôňou...

Kedgeree – indická koreninová ryža s rybou a so zeleninou
Makrelu zbavíme chvosta a hlavy a opatrne ju vykostíme. Ryžu varíme v slanej vode 10 minút,...

Jeseň na tanieri (pečená paprika plnená kuracím mäsom)
Neskutočne skvelá sladká chuť papriky v kombinacii so slanou kuracinou, šťavnaté, mňam. Recept našiel...

Pikantná bravčová pečeň s cesnakom
Pečeň narežeme na menšie kocky a marinujeme najmenej 4 hodiny s celými strúčikmi cesnaku, čili, ...