Cestoviny z hrnca

mariamka - fotkamariamka, 13. júna 2014
Cestoviny z hrnca
Foto: mariamka

Ani neviem, kde som sa to dočítala. Uvariť cestoviny naraz so všetkým, čo k nim ide. Všetko sa varí chvíľku, finta je v tom, Zobraziť celý popisAni neviem, kde som sa to dočítala. Uvariť cestoviny naraz so všetkým, čo k nim ide. Všetko sa varí chvíľku, finta je v tom, že to musí odstáť min. tú hodinku, aby vsiakli všetky chute, ale výsledok stojí zato.

Suroviny

400 - 500 g
1 ks
1 strúčik
280 g
1 ks
1/2 ks
3 - 4 l
Dressing:
1 téglik
1 téglik
1 balenie
1-2 PL
podľa potreby
podľa potreby
podľa chuti (bazalka, oregano)




Postup

  1. 1

    Dáme zovrieť vodu, cca 3 litre, osolíme. Do vriacej vhodíme cestoviny, pretlak a všetku nakrájanú zeleninu. Tu ozaj môžete improvizovať. Ja som mala karfiol, papriku a jarnú cibuľku. Necháme povariť 5-7 minút. Občas premiešame.

    Cestoviny z hrnca - obrázok 1
  2. 2

    Po dovarení opatrne premiešame, zakryjeme a ideme pozerať MS vo futbale :)

    Cestoviny z hrnca - obrázok 2
  3. 3

    Po hodinke nás čaká niečo takéto. Viem, nevyzerá to zvlášť lákavo. Ale ešte nie je koniec priatelia :)

    Cestoviny z hrnca - obrázok 3
  4. 4

    Opatrne premiešame, ochutnáme a podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Je to výborné už aj takto. Cestoviny natiahli chute všetkých pridaných ingrediencií, ani netreba viac. Ja už poznám mojich stravníkov, tak som urobila rýchly dressing z cottage syra, kyslej smotany, olív a kôpru.

    Cestoviny z hrnca - obrázok 4
  5. 5

    No, a výsledný produkt. Aj mňa to prekvapilo, už som varila cestoviny miliónkrát, ale takto prvý. A tuším nie posledný ;-)

    Cestoviny z hrnca - obrázok 5

Diskusia k receptu

safran
všetko je tam dobré :-) nevidím žiadny problém, ktorého by sa bolo treba obávať :-)))
svedka
Vyborne a chytre :) Nie su tie cestovinky prilis rozvarene?Nie je to suche neskor,ci to ani nestihne odstat? :) Pytam sa,lebo priatel ma rad skor tvrdsie cestoviny,ja nemam problem :)
kecemis
Tak toto vyskusam urcite. Nasa mala zboznuje cestoviny a po takejto uprave do nej dostaneme aj zeleninu. Vdaka za napad.
sovka62
A čo ja? Majstrovstvá sveta nesledujem (neviem sa nadchnúť,keď tam nie sú naši). Myslíš že ich môžem vyskúšať aj keď presne nedodržím druhý bod postupu?
kecemis
Mala si pravdu. MS a posledny zapas Stanley Cup. To sa varit neda, tyak som to vyskusal. Ale spravil som k tomu rebarborove chutney.
Bolo vyborne.


mariamka
jeje, ze ake mile komenty k receptu pre zaciatocnikov :)
@izabella929 vidim, ze si v obraze :) dakujem za mily a vtipny koment :)
@safran , @kukulienka nie je dovod na obavy a este sa usetri cas statia za hrncom, diky :)
@svedka dobra otazka, za cerstva je to akurat, ale po odstati samozrejme sa to este viac vsiakne a zlepi a posobi skor ako nakyp, predsa len, skrob funguje,, komu to ale nevadi vizualne, na chuti to neubera a je to vyborne aj za studena, kazdopadne doporucujem kvalitne cestoviny, ja som mala tieto

mariamka
@sovka62 :) ja to mam doma povinne, tak nemam na vyber, ale urcite to bude fungovat aj pri akomkolvek programe podla vlastneho vyberu, recept je v tomto ohlade tolerantny, ale budem zvedava, ci naozaj :)
mariamka
@kecemis Mirko, najlepsie na zaver :) tak az mi spadla sanka, aky si pohotovy, chutney vyborna priloha, a myslim, ze si pouzil brokolicu a stonkovy zeler?? si pan kuchar, co dodat,, dakujem a bambulke bostek :)
marikafil
recept fajn, isto vyskúšam, aj keď karfiol ten môj nezje ani za živý svet, takže s inou zeleninou. ale zase sa musím posťažovať - ja keď dávam hviezdičky, tak vždy len plný počet - aj teraz som tak chcela, ale teraz svietia na žlto len prvé dve:-( asi sa im nepodarilo odstrániť tú technickú chybu, pre ktorú bolo hviezdičkovanie tak dlho vypnuté. halo, admini, číta to tu niekto???
mariamka
@marikafil mame to tazke s tymi muzmi vsak? :) ze toto ano, tamto nie,, ktozvie odkial to maju?? :) ja stopem do mojich, co sa da, nech sa buduce nevesty nestazuju :) da sa ten karfiol aj pokrajat a v cestovinach sa relativne strati a navyse im da vybornu chut, da sa tu improvizovat a vysantit podla lubovole,, s hviezdami sa netrap, to je len take "panske huncutstvo" :)
1x danda3
danda3
@marikafil To hviedičkovanie sa spriemeruje, pretože každý hlasuje inak, ukazuje sa priemer ľudí, ktorí hlasovali.☺
havino
no teda vieš čo? keby som to tu včera bola postrehla, dnes varím, či len zavarím a nechám tak, od rána roboty a roboty, polievka zo včera bola, ale čo druhé? zeleniny plná chladnička, no bola by som ich vyskúšala, dúfam, že nezabudnem do budúcej nestíhačky, hokejom ja isto nie, ale inou aktivitou a variť a jesť predsa treba
radost
tak takéto lenivé varenie ma láka..uložím-nech recepis na svoj čas čaká..:-)
ivav
... a zase niečo nové... vyskúšame... páči sa mi aj dressing...
mariamka
@dievcence , ja tu este cucim pri x-factore a tak ma pobavili vase komenty, ze mi nedalo :) dakujem @danda3 @elyska @havino @radost @ivav naco sa v tomto horku trapit varenim, ked staci "zavarenim" :)) @havino ten termin nema chybu!! uz sa tesim, ked zavaris a zavesis :)) ste mile, dakujem vsetkym za zastavenie :)
eviana
@mariamka , tento recepis ma fakt nadchol - už na pohľad fajné, chutné, sýte, voňavé, variabilné... a tá príprava bez práce... v tomto horúcom lete každý privíta prípravu jedla bez dlhého stánia pri sporáku, šup do KK, isto na ne príde rada, ďakujem za super inšpiráciu ;)
micanela
mozno zle citam /ak ano, prepac/ ale varis, resp. nechas pod pokrievkou cestoviny hodinu?
mariamka
@micanela ano, hodinu, lebo po prevareni je z toho defacto polievka, az statim z toho vznikne "pasta eintopf",, ale zalezi aj od mnozstva cestovin a mnozstva tekutiny, ktoru tam das
zlomok
Pre mňa na jedny cestoviny priveľa surovín, ani si neviem predstaviť ako by chutili.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia