Pečené zemiaky, batáty a cvikla s cibuľou a pekanovými orechami
Foto: mitzy
Pečené zemiaky môžu vždy chutiť inak :) perfektná príloha, alebo večera plná vitamínov.
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Umyté zemiaky dáme variť v šupke do vody. Bataty umyjeme, pokrájame aj so šupou a vložíme ku zemiakom. Cviklu som kúpila (v balení v Lidli) už zmäknutú, stačilo ju pokrájať na polkolieska a položiť na maslom vymastený plech. Pomedzi cviklu poukladáme pokrájanú cibuľu na mesiačiky. Zemiaky po desiatich minútach varenia odstavíme zo sporáku, vodu opatrne vylejeme a nalejeme studenú. Šupka z batátov sa odstráni ľahko ťahom ruky a batáty poukladáme na plech. Zemiaky pokrájame v šupke a rovnako uložíme na plech. Na zeleninu pokrájame kúsky masla. Pekanové orechy posekáme a posypeme nimi zemiaky. Všetko prelejeme slnečnicovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme 50 minút na 190 stupňoch Celzia a desať minút ku koncu s ventilátorom na rovnakej teplote.
-
2
Zemiaky sú chrumkavé, orechy chytia božsky a cvikla s batátmi je mäkkučká.
-
3
Dobrú chuť ;)
veru fajne a tie orechy fakt nemali chybu. až mi bolo ľúto, že som dala menej.. ostatok sme potom schrúmali večer. ja orechy zvyknem namáčať v miske s vodou. potom sú také iné... ale na zemiaky som nasekala suché.
@Marikafil robievam zemiaky veľmi často, niekedy bez varenia, niekedy s varením - potom je chuť iná. Zemiaky aj batáty som varila v jednom hrnci... keď nevarím, prikryjem najprv papierom na pečenie, potom ho po polhodinke odstránim a dopekám. Všetko sa dá všeliak obmieňať ;)