Hlivové rizoto

lopajdo - bez fotkylopajdo, 10. januára 2012

Hliva je veľmi zdravá a tak som sa rozhodol robiť rizoto. Podarilo sa a bolo výborné.

45 minút
príprava

Suroviny

1 veľká
0,5 kg
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Rozpálime olej, popražíme najemno nasekanú cibuľu (dal som veľkú). Hlivu som opláchol, nakrájal na malé rezance a pridal k cibuli. Chvíľu som popražil a potom podlial vodou a nechal dusiť cca 15 min. Túto masu som ochutil soľou, worcestrovou omáčkou, sojovou omáčkou a červenou paprikou. Dal som dosť papriky, spravila peknú farbu.

  2. 2

    Do podusenej masy som pridal pohár ryže (asi tak 3 dcl pohár to bol). Dolial som vodu aby zakryla ryžu asi 2cm nad. Zakryl som hrniec, dal som na najslabší plameň a 30 min som nechal variť. HOTOVO, dobrú chuť.

Diskusia k receptu

3sandra3
to je ono,,, v piatok si uvarím,,, už cítim tú ohromnú vôňu a chuť.... super
marianne69
moze byt,akurat so si ju doniesla z obchodu,veru bude rizoto z nej,vdaka za tip
evanaaa
Práve majú od zajtra - štvrtka v Kauflande hlivu v akcii, muž si rozkázal hlivový paprikáš, idem teda na to.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia