Pórovo-šampiňónové-tofu rizoto/špagety

janikbj - fotkajanikbj, 10. marca 2012
Pórovo-šampiňónové-tofu rizoto/špagety
Foto: janikbj

Bleskovka, nenáročná na čas a suroviny

Suroviny

 (príp. biele)
  čerstvé
  podľa chuti (mleté čierne, paprika, kari, ...)
  strúhaný (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Jedlo naozaj nenáročné na suroviny :-) Tofu si nakrájame na kocky, pór na kolieska (alebo polkolieska), šampiňóny na plátky. Tofu namarinujeme: pokropíme sójovou omáčkou a pridáme korenie podľa chuti. necháme cca 30 min postáť (čím dlhšie, tým lepšie,ale to ja väčšinou nemám čas)

    Pórovo-šampiňónové-tofu rizoto/špagety - obrázok 1
  2. 2

    V hlbšej teflón. panavici alebo woku rozpálime trochu oleja a namarinované tofu na ňom opečieme do zlata. Opečené tofu vyberieme a odložíme bokom. Na panvicu dáme pór a šampiňony,môžeme chvíľu poopekať, trošku podlejeme vodou, osolíme, ochutíme bujónom alebo čímkoľvek, čo používame na ochutenie a prikryté dusíme,kým nie sú huby a pór hotové (ja mám radšej trošku chrumkavé, nie úplne domäkka).

    Pórovo-šampiňónové-tofu rizoto/špagety - obrázok 2
  3. 3

    Nemáme radi suché rizoto,takže podlievam viac, nech sa urobí dosť šťavy. Ku udusenej zmesy pridáme opečené tofu.

    Pórovo-šampiňónové-tofu rizoto/špagety - obrázok 3
  4. 4

    Hotovú zmes zmiešame s dusenou ryžou na rizoto alebo s uvarenými špagetami. Nakoniec posypeme strúhaným syrom. (príp. odporúčam vyskúšať ďalšie variácie na spôsob rizota - s uvarenými krúpkami alebo tarhoňou :-)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia