Slaný posúch s paradajkami fotorecept

pusta - fotkapusta, 30. júna 2011
Slaný posúch s paradajkami (fotorecept)
Foto: pusta

Na večeru som pripravila tento chutný posúch, miesto večere: "chlieb s niečím..." ako 2v1.

1 dávka
porcia
60 minút
príprava
25 minút
na 220 °C

Suroviny

500 g
20 g čerstvé
4 PL
300 ml vlažná
2 CL do cesta
1 CL do cesta
2 ks
1 ks stredne veľká
2-3 strúčiky podľa veľkosti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
p.p  na pokvapkanie cesta
podľa chuti  na posypanie oblohy na ceste




Postup

  1. 1

    Do preosiatej múky premiešanej so soľou, som spravila jamku, do nej som dala cukor, nadrobené droždie,trocha vlažnej vody a po vykysnutí kvásku som so zvyšnou vlažnou vodou zamiesila mäkšie pružné nelepivé cesto, ktoré som nechala na teple vykysnúť do dvojnásobného objemu.

    Slaný posúch s paradajkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým cesto vykyslo, pokrájala som cibuľu na plátky a rozobrala som ju na lístky.

    Slaný posúch s paradajkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrájala som na plátky aj cesnak a...

    Slaný posúch s paradajkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...paradajky.

    Slaný posúch s paradajkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto som roztlačila pomúčenými rukami na plech vystlaný pečiacim papierom.

    Slaný posúch s paradajkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na cesto som rozložila plátky paradajok, cesnaku a lístky cibule.

    Slaný posúch s paradajkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravila som si koreniny: sušenú bazalku, provensálske bylinky, hubové korenie a mleté čierne korenie.

    Slaný posúch s paradajkami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Oblohu na ceste som posolila, posypala sušenými bylinkami - kto chce, použije čerstvé bylinky a okorenila som mletým čiernym a hubovým korením. Vrch som pokvapkala dostatočne olejom - ja som použila olej z domáceho leča. Kto ho nemá, použije len samotný olej.

    Slaný posúch s paradajkami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pripravený posúch som piekla v trúbe na 220-tich stupňoch 25 minút, až boli paradajky, aj cibuľa opečené a okraje cesta chrumkavé. Okraje cesta tým, že som neoprášila múku, čo tam zostala z mojich rúk pri roztláčaní cesta, pripomínali kôrku domáceho chleba. Na dno trúby som dala kastrolik s horúcou vodou. Dlžka pečenia je závislá od toho, ako pečie trúba.

    Slaný posúch s paradajkami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Upečený posúch som pokrájala na obdlžniky, ako ho pokrájate, záleží len na Vás. Posúch možno podávať za tepla i za studena. Dobre chutí s pohárom studeného mlieka, ale aj sám o sebe, len tak bez ničoho.

    Slaný posúch s paradajkami (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

lucylee
@pusta parada, ukladam a daj tam aj tag delena strava-rastlinna skupina a veganske jedla
vierik
Zaujímavé,ale určite výborné vyskúšam...
marcy
krásne zdokumentované,veľmi lákavé...skúsim so smotanovým podmazom :))
alena45
toto cesto používam na pizzu, včera som robila tri plechy, jeden práve s rajčinami, je to veľmi chutné.
mata3636
jooj, ale toto dobre vyzerá. jednoduché na suroviny, lákavé na pohľad. mňam, dala by som si :))
cica2
to musí byť mňamka! A krásne foto:)
alena45
robila som to znovu, tentokrát podľa Teba, namiesto bazalky som dala rozmarín + provensál, posypala hrubozrnou soľou - fakt výborné.
lucylee
Pouzila som mensi plech a posuch je krasne vysoky. Nedavala som hubove korenie, pouzila som cervenu cibulu a dala som 300 g hladkej muky a 200g mix spaldovej celozrnnej a hladkej celozrnnej muky, aby som to mohla papat aj ja. Manzel bude k osusiku obedovat este tvoju sosovicovu polievku, ja si ho dam na ranajky s cajom alebo mliekom. Paradny recept. Dakujem a tesim sa na dalsie podrobne recepty :-)
tamik
odskúšané...ďakujem za inšpiráciu...jednoduché, rýchle, chutné :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia